Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μάχες για τίτλο και σωτηρία στο κορινθιακό ποδόσφαιρο



Στo ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Κορινθίας  σε όλες τις κατηγορίες του ( Α1, Α2, Β1 και Β2)  έχουν διεξαχθεί  η 11η  πρώτες αγωνιστικές. Με την ευκαιρία αυτή , μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την δυναμικότητα των ομάδων, ποίες εξ αυτών διεκδικούν την άνοδο , ποίες αγωνίζονται για σωτηρία καθώς και αυτές που είναι καταδικασμένες με υποβιβασμό.

Α1 κατηγορία
Ο Παννεμεατικός έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών (28 β.) από τον ΑΟ Λουτράκι που διεκδικούν το μοναδικό εισιτήριο για άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Εκτός από τις δύο ομάδες , πιθανότητες για τον τίτλο έχουν και οι ομάδες Αστέρας Δερβενίου , Ολυμπιακός Λουτρακίου και Θύελλα Πετρίου, οι οποίες ακολουθούν ισόβαθμες με διαφορά  -2 από τον ΑΟ Λουτράκι.
Η ομάδα της Νεμέας  έχει στο πρωτάθλημα , 9 νίκες ,  1 ισοπαλία ( με ΑΟ Λουτράκι), ενώ έχει ηττηθεί μία φορά ( από τον Πανκαμαριακό στο Ξυλόκαστρο). Διαθέτει την δεύτερη επίθεση του πρωταθλήματος ( πρώτη η Θύελλα Πετρίου) με 21 τέρματα, ενώ έχει παθητικό μόνο 4 τερμάτων ( όσο και ο Αστέρας Δερβενίου) διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.  Ο ΑΟ Λουτρακίου έχει 7 νίκες  (όσες και οι 3 ομάδες που τον ακολουθούν), 3 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί μία φορά ( από τον Κύψελο στο Συνοικισμό). Έχει ενεργητικό 19 τερμάτων και παθητικό 5 τερμάτων. Οι ισόβαθμοι  Αστέρας Δερβενίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου και Θύελλα Πετρίου έχουν από 7 νίκες , από μία ισοπαλία ( ο Αστέρας με Αγίους Θεοδώρους , ο Ολυμπιακός με Πέλοπα και η Θύελλα με Ηρακλή Ξυλοκάστρου) ενώ έχουν ηττηθεί από τρεις φορές . Ο Αστέρας έχει ενεργητικό 14 τερμάτων και παθητικό μόνο 4 τερμάτων ( όσο και ο Παννεμεατικός) διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.. Ο Ολυμπιακός έχει ενεργητικό 20 τερμάτων και παθητικό 11 τερμάτων, ενώ η Θύελλα διαθέτει την στιγμή αυτή την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με ενεργητικό 22 τερμάτων έναντι 15 τερμάτων παθητικό.
Από την Α1 κατηγορία από τώρα έχει υποβιβαστεί ο Σαρωνικός Γαλατακίου, που έχει αποχωρήσει  από το πρωτάθλημα, ενώ σε κίνδυνο  βρίσκεται ο Πανσολυγειακός. Τέλος το Σπαθοβούνι και η Αναγέννηση Κιάτου δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στην κατηγορία αφού βρίσκονται μόνο 4 και 5 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Α2 κατηγορία
Στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία της Κορινθίας τα δύο εισιτήρια  ανόδου διεκδικούν η  Κόρινθος ΄06 και ο ΑΟ Ζευγολατιού οι οποίοι και προπορεύονται με 25 και 23 , αντίστοιχα. Επίσης μέχρι στιγμής διεκδικητές για άνοδο παρουσιάζονται οι ισόβαθμοι με 21 β. έκαστος, Τενεάτης Αθικίων και Ηρακλής Λεχαίου όπως και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού που ακολουθεί στο πόντο.
Η Κόρινθός έχει 8 νίκες , μία ισοπαλία (με Ζευγολατιό), και μία ήττα ( από ΑΟ Σολομού) και τέρματα 26 ( καλύτερη επίθεση μαζί με Ζευγολατιό) έναντι 8 , παθητικό. Το Ζευγολατιό, έχει 7 νίκες , 2 ισοπαλίες, και μια ήττα ( από Τενεάτη). ‘Έχει ενεργητικό 26 τερμάτων και παθητικό 7 τερμάτων (η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία)
Κάτω από την ζώνη υποβιβασμού βρίσκονται οι Νέοι Στιμάγκας, η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου και ο Αετός Αγγελοκάστρου, ενώ κινδυνεύουν  η Προοδευτική Περιγιαλίου, ο Εθνικός Ξυλοκέριζας και Άρης Αρχαίας Κορίνθου

Β1 Κορινθίας
Τα δύο εισιτήρια ανόδου στη Α2 κατηγορία διεκδικούν η αήττητη Περαχώρα με τις 10 νίκες και τη μία ισοπαλία (με ΑΣ Λουτρακίου) με ενεργητικό 49 τερμάτων (πρώτη επίθεση όλων των κατηγοριών) και ο Αίας Αγιονορίου με τις 8 νίκες, τις 2  ισοπαλίες και την μία ήττα ( από Άρη Κορίνθου), όσες και η Δάφνη Εξαμιλίων ( έχασε από την Περαχώρα), η οποία διεκδική την άνοδο. Αμυδρές ελπίδες για άνοδο έχουν ο Άρης Κορίνθου, ΑΣ Λουτρακίου και  η ομάδα του Αγίου Γεωργίου.

Β2 Κορινθίας
Τα δύο εισιτήρια ανόδου στη Α2 κατηγορία διεκδικούν τα αήττητα Ταρσινά ’97 με τις 7 νίκες και τις 3 ισοπαλίες και τέρματα 23 - 11, ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών με τις 6 νίκες, τις 3 ισοπαλίες και την μία ήττα (από τον Άρη Βοχαϊκού) και τέρματα 28 - 14, , η Δάφνη Πουλίτσας με τις 7 νίκες, τις 3 ισοπαλίες και τις 2 ήττες. Την άνοδο επίσης διεκδικούν ο ΑΟ Λεχαίου, ο Απέσσας Χαλκίου και ο Παμφενεατικός.