Οι τρεις κληθέντες σε απολογία βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ενημερώθηκαν σήμερα για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που έχουν συντάξει σε βάρος τους οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κατηγορητήρια εξειδικεύεται για τον καθένα επακριβώς η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τους αποδίδεται, ενώ και οι τρεις θεωρούνται ότι ανήκουν στον «σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης», που αναφέρονταν στον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Έτσι ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του, εμφανίζεται να έχει γνώση και πλήρη έλεγχο όλων των ενεργειών των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, στις οποίες περιλαμβάνονται επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών. Ο βουλευτής, βάση όσων ισχυρίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας, εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε καταστήματα της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.
Ο Γιώργος Γερμενής καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες, στις οποίες χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» της οργάνωσης και «στρατιωτικός εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου». Μάλιστα για το βουλευτή, μάρτυρας φέρεται να αναφέρει ότι «μου έμαθε να σκοτώνω».
Τέλος ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο κατηγορητήριο φαίνεται να αναφέρεται ως έχων το ρόλο του ιδεολογικού εκπαιδευτή της οργάνωσης, αλλά και αυτού που κινητοποιούσε τα λεγόμενα Τάγματα Εφόδου: «Εσύ δε, αφότου εντάχθηκες στην παραπάνω οργάνωση , ανελισσόμενος , σου ανατέθηκε ο σημαίνων ρόλος της ιδεολογικής εκπαίδευσης και κατήχησης νέων μελών της οργάνωσης καθώς και των «νεοσύλλεκτων» μελών των «Ταγμάτων Εφόδου» , ενώ παράλληλα είχες την ευθύνη των κινητοποιήσεων αυτών (με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων κλπ) προκειμένου αυτά να παρέμβουν στις προαποφασισμένες δράσεις-επιθέσεις της οργάνωσης».
Ο βουλευτής, που στα στοιχεία της δικογραφίας, εμφανίζεται ως επικεφαλής των πυρήνων της οργάνωσης στη Μαγνησία, φέρεται και ως «επιθεωρητής σε ομάδες ελέγχου νομιμότητας» , όπως αδειών μικροπωλητών στη Ραφήνα, αλλά και «συμμετοχής παιδιών αλλοδαπών σε νηπιαγωγεία».
Να σημειωθεί ότι η επισήμανση των ανακριτριών στις «επιθεωρήσεις σε νηπιαγωγεία» έχει αναφορά σε δικογραφία σχετικά με απειλές εναντίον ιδιοκτητών δυο νηπιαγωγείων που φιλοξενούσαν παιδιά αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνονταν στις αρχικές 33, που είχε αποστείλει στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Νίκος Δένδιας .
Στο μεταξύ,ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, με πολυσέλιδη προσφυγή του, ζητεί να αποφυλακιστεί με όρους και τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος «να γίνει «Ιφιγένεια» για να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την πατρίδα μας».
Η αίτηση του κ. Παππά κατατέθηκε σήμερα στις Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης, δια του συνηγόρου του, την ίδια ώρα που έξω από το Εφετείο περίπου 150 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση των κληθέντων σε απολογία βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλόπουλου και Στ. Μπούκουρα, με βασικό σύνθημά τους την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων πολιτικών του κόμματος.
Ο Χρ. Παππάς με την αίτηση του ζητεί να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση, υποστηρίζοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αρνούμενος κατηγορηματικά τα περί εγκληματικής οργάνωσης:
«Δεν είμαι, όμως, σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη «εγκληματικής Οργάνωσης»».
Ο αιτών αναφέρεται επίσης σε «πιέσεις που δέχθηκε η Δικαιοσύνη», η οποία, κατά τον βουλευτή, χρησιμοποιήθηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με σκοπό « να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, προκειμένου να περάσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που μεθοδεύουν».
Για ακόμη μία φορά ο κ. Παππάς αποποιείται τον χαρακτηρισμό του ναζιστή, που του απέδωσαν, όπως υποστηρίζει τα Μέσα Ενημέρωσης, «για κάποιες νεανικές επιλογές του» και προσθέτει ότι «την ίδια ώρα, εκείνοι που μας έδιναν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, υπουργοποιούσαν άλλους, παρά το ότι είχαν αυτοί τις ίδιες νεανικές επιλογές μ’ εμάς».
Καταδικάζει επίσης, στην προσφυγή του, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέροντας ότι ο Γ. Ρουπακιάς έδρασε «με βιαιότητα» από δική του πρωτοβουλία και επισημαίνει ότι η πράξη του εξυπηρέτησε άλλους και «ζημίωσε το κόμμα μας».
Ο βουλευτής, τέλος, υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση, αφού έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, δεν είναι, όπως ισχυρίζεται, ύποπτος φυγής και δεν προκύπτει φόβος να διαπράξει κανένα αδίκημα αν αφεθεί ελεύθερος.
Πληροφορίες από ysterografa.gr