Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νύχτα τρόμου - "Πνίγονται" στο νερό Ρόδος και Κάλυμνος - ΒΙΝΤΕΟ

Οι κάτοικοι της Ρόδου προσεύχονται να περάσει αυτή η νύχτα με όσο το δυνατόν μικρότερες ζημιές και το σημαντικότερο: Χωρίς θύματα. Οι καταστροφές από τη μανία του καιρού, που στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα -ενώ ακόμα αγνοείται ένας 53χρονος καθηγητής αγγλικών- φαίνεται ότι δεν τελειώνουν...

Από τις 15:00 έως και αυτήν την ώρα, πέφτει δυνατή βροχή, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου - Καλλιθέας και να έχουν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα, τους οδηγούς των οποίων χρειάστηκε να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 30 πυροσβέστες με 10 συνεργεία, προσπαθούν να βοηθήσουν όπου χρειάζεται. Μέχρι αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 50 κλήσεις για βοήθεια ενώ έχουν γίνει 15 αντλήσεις νερού από σπίτια και καταστήματα.
Συνεχείς αλλά μικρής διάρκειας είναι οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου.
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η ΡΟΔΙΑΚΗ, με εικόνες από την περιοχή της Ιαλυσου, όπου ο δρόμος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ποτάμι:

Πνίγεται η Κάλυμνος!
 Στο μεταξύ οι εικόνες που φτανουν  από το νησί της Καλύμνου, φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και της αγωνίας των κατοίκων.
 Ορμητικοί χείμαρροι, έχουν μετατρέψει σε... κανάλια τα στενά της πόλης και ο κόσμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει τις περιουσίες του. Δείτε το βίντεο:

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στις 30 οικογένειες που μένουν στο νησί της Ψερίμου, το οποίο οι Αρχές θα ζητήσουν αύριο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 Η βροχή στην Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.