Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΡΟΙΚΑ, ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΔΝΤ



 Άρθρο του Ανδρέα Μητσόπουλου

Μαύρο φθινόπωρο διανύει η Ελληνική κοινωνία μετά τις εν ψυχρώ δολοφονίες τριών νέων παιδιών σε διάστημα 45 ημερών. Αφενός μεν του γνωστού Αριστερού μουσικού Παύλου Φύσσα, από το μέλος της Χρυσής Αυγής και μέχρι πρότινος μέλος του ΚΚΕ, Γιώργο Ρουπακιά, αφετέρου δε των δύο Χρυσαυγιτών νεαρών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη και του βαρέος τραυματισμού τρίτου χρυσαυγίτη ονόματι Αλέξανδρου Γέροντα, από ομάδα εκτελεστών που φαίνεται να έχει σχέση με ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις με εγκληματική μεθοδολογία βγαλμένη από το σκοτεινό παρελθόν του ερυθρού φασισμού στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ.

          Αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη την είχε προβλέψει εδώ και καιρό κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης, που παρατηρούσε προσεκτικά την αυξανόμενη πολιτική επιρροή των πολιτικών άκρων ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της απόγνωσης του λαού, λόγω της διαχρονικής αδυναμίας του αστικού κόσμου να επιλύσει τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα του ελληνικού λαού, τα οποία γιγαντώθηκαν μετά την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.
          Έτσι η θεωρία των δύο άκρων που κάποιοι ελαφρόμυαλοι και πολιτικά αδαείς απορρίπτουν, επιβεβαιώνεται καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο, γίνεται πράξη και παγιώνεται ως τρόπος ζωής στην ελληνική πραγματικότητα, γιατί κάποιοι αρνούνται να την αντιμετωπίσουν.
          Να την αντιμετωπίσουν και να την δαμάσουν, με αλλαγή πολιτικής και όχι με φαιδρούς αντιρατσιστικούς νόμους που θα καταδικάζουν μόνο το ένα άκρο, δηλαδή την Χρυσή Αυγή και τον Ναζισμό και θα αφήνουν στο απυρόβλητο το έτερο δηλαδή τις ανθελληνικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που πολιτεύονται έχοντας ως πολιτικά τους πρότυπα, στυγνούς κομμουνιστές δικτάτορες του παρελθόντος και ως τρόπο και στάση ζωής, τον ανθελληνισμό, την αθεϊα και την λαθρομεταναστολαγνεία.
          Τα πολιτικά άκρα ούτε αντιμετωπίζονται, ούτε εξαλείφονται με την πολιτική τους απομόνωση. Τα πολιτικά άκρα θα νικηθούν και θα συρρικνωθούν, μόνο όταν οι δυνάμεις της πολιτικής σταθερότητας εμπεδώσουν στους πολίτες κλίμα ασφαλείας και κρατικής προστασίας από την λαθρομεταναστευτική λαίλαπα. Κλίμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας, οικονομικής εξομάλυνσης, κοινωνικής σταθερότητας και προπαντός ελπίδας και βεβαιότητας ότι οι θυσίες τους στους “Μολώχ” της Τρόικα και του ΔΝΤ θα έχουν αποτέλεσμα.
          Δεν είναι ψέμα εξάλλου, ότι γενεσιουργός αιτία των δύο άκρων είναι η οικονομική φρίκη που προκαλούν οι “δανειστές” μας. Όταν οι νέοι μένουν άνεργοι, όταν χάνουν την ηρεμία τους, την αξιοπρέπειά τους λόγω της φτώχειας, όταν απογοητεύονται γιατί οι επιθυμίες και οι στόχοι τους μετατρέπονται σε όνειρα θερινής νυκτός, δεν είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσουν σπασμωδικά και να ενταχθούν σε πολιτικές δυνάμεις που τους εγγυώνται ένα και μόνο πράγμα. ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Εκδίκηση που θα επέλθει με την τιμωρία του αστικού πολιτικού συστήματος. Ενός συστήματος που από το 1974 και εντεύθεν έχει ανεχθεί να είναι υποταγμένο σε ένα ρυπαρό ιδιότυπο μίγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού και αριστερίστικου ψευτοπροοδευτισμού που κυβερνά από το παρασκήνιο και βάλλει διαρκώς κατά ακρογωνιαίων λίθων της εθνικοκοινωνικής οντότητας της Πατρίδας μας, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τις επιταγές της Νέας Τάξης, όργανα της οποίας είναι η Τρόικα και το ΔΝΤ.
          Είναι πλέον πασιφανές ότι ηθικοί αυτουργοί της κοινωνικής αστάθειας και της εμφάνισης των πολιτικών άκρων είναι η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, που συνεχίζουν να επιμένουν στην ίδια λανθασμένη οικονομική πολιτική της ακραίας λιτότητας, του σαδιστικού φορολογικού μαστιγώματος, της ποινικοποίησης της ιδιοκτησίας, της απώλειας κεκτημένων κοινωνικών δικαιωμάτων και της βαλκανοποίησης μισθών και συντάξεων. Μιας τραγελαφικής πολιτικής που και οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από κάθε Έλληνα πολιτικό, ότι οδηγεί σε αδιέξοδο, αλλά επιμένουν να την ασκούν γιατί ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και η αποπληρωμή των ελληνικών οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά η πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, η επικράτηση των άκρων και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ,  η επιστροφή στη δραχμή, η εξαθλίωση του λαού και τέλος το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, που ελπίζουν να κλέψουν, με αντάλλαγμα κάποια ρινίσματα και ψιχία ασήμαντων οικονομικών παραχωρήσεων στην Ελλάδα.
          Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από 18 μήνες εκπλήρωσης των υπερβολικών μνημονιακών απαιτήσεων και κατόπιν της  έστω και μερικής ανάτασης του διεθνούς κύρους της χώρας, δείχνει πλέον κάτω από τις νέες ραγδαίες και επώδυνες εξελίξεις, περισσότερο αποφασισμένος να διαπραγματευθεί σθεναρά με την Τρόικα. Έχει δεσμευθεί επανειλημμένως ότι δεν θα υπάρξουν άλλα υφεσιακά μέτρα, ώστε να αρχίσει επιτέλους η Ανάπτυξη μέσα στο 2014 και να ανακουφισθεί ο λαός.
          Πρέπει να βρει τις λύσεις των προβλημάτων άμεσα και να εργασθεί από τώρα με σκοπό την προετοιμασία της χώρας για την σταδιακή και ομαλή έξοδο από το Μνημόνιο, που λήγει την Άνοιξη του 2014. Αποτελεί χρυσή ευκαιρία το γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Ευρωπαϊκή Προεδρία θα βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ το δεύτερο στην Ιταλία, δηλαδή στον δεινοπαθούντα από την διεθνή οικονομική κρίση Νότο.
          Το 2014 είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την αποκατάσταση του ηθικού των Ελλήνων και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι όμως και η ύστατη ευκαιρία για την επιστροφή της κοινωνικής ειρήνης,    την εξαϋλωση των πολιτικών άκρων και την λύτρωση Έθνους και Λαού από τους σύγχρονους εφιάλτες.   

25-11-2013
                                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
                                                               ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ        
                             ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ