Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς σε στρατηγική "μοναδικής λύσης"...

Antonis-Samaras
Twitter@EmOikonomidis
Η Ιστορία έχει έρθει πολλές φορές, και μάλιστα αυτοβούλως, να δικαιώσει την αυθόρμητη όσο και “αλεξίσφαιρη” ως προς το πλέγμα εμπειριών και παραδειγμάτων που τη συνοδεύουν ρήση του Φρανσουά Μιτεράν για την αναγκαιότητα επιτυχούς διαχείρισης των συμβόλων στην πολιτική, ως απαραίτητη στρατηγική για την ευημερία.
Μια τέτοια διαχείριση των συμβόλων επέλεξε και ο Αντώνης Σαμαράς, με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη και την εκπομπή “Ανατροπή” της τηλεόρασης του MEGA. Ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα μπορούσε να παρασύρει στον γκρεμό το εγχείρημα της Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης, αλλά στάθηκε στα πόδια της και ανακτά σταδιακά την εθνική αυτοπεποίθησή της, αλλά και ως ο πολιτικός που αισθάνεται ότι μπορεί να εστιάσει στη στρατηγική της “μιας και μόνης” αξιόπιστης λύσης διακυβέρνησης του τόπου. Με τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας, φυσικά.
Το μήνυμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, το φρένο στη λήψη νέων μέτρων, η σταδιακή απαγκίστρωση από την… ανάγκη διαβίωσης του Μνημονίου, δράσεις που είχαν ξεχαστεί και πρέπει να δρομολογηθούν για μια χώρα η οποία διψάει για αλλαγή, το άνοιγμα της πολιτικής βεντάλιας για να καλύψει και τον σημερινό κυβερνητικό εταίρο (ΠΑΣΟΚ-Ευάγγελος Βενιζέλος) που στο παρελθόν υπήρξαν το φυσικό αντίπαλο δέος.
Και όλα αυτά, με “πολιτική σκιά” τον πίνακα που είχε αποσύρει από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή ο πρωθυπουργός που έβαλε την υπογραφή του κάτω από την επιλογή προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
“Η Ελλάς ευημερούσα”… Αυτό είναι το νέο εθνικό όραμα. Απαλλαγμένο από τα ροζ συννεφάκια και τους μύθους του παρελθόντος.

ysterografa.gr