Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δυο ώρες μίλησαν… για όλα Σαμαράς και Βενιζέλος

’Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Twitter@EmOikonomidis
Μια συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνιστά εκ των πραγμάτων “θέμα”. Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που παραμέρισαν το παρελθόν αλλά και τις αυτονόητες διαφορές του παρόντος, ώστε να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, και να δώσουν τη μάχη για να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της.
Η κυβέρνηση πολιτικής σύνθεσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος και στη σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που καθιερώθηκε ανάμεσα στους δυο ηγέτες. Μια σχέση που, μετά την προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων, η οποία επισημοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, προχώρησε στο επόμενο στάδιο, αυτό των καθιερωμένων συναντήσεων.
Έτσι και σήμερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν ακόμη ένα τετ-α-τετ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ρουτίνας, υπό την έννοια της σταθερής συχνότητάς του πλέον, όχι όμως και αναφορικά με το περιεχόμενό του, καθώς ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης άνοιξαν μια ευρεία ατζέντα ζητημάτων αιχμής και άμεσης διαχείρισης. Από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τον φόρο στα ακίνητα, μέχρι την τρομοκρατία…
Στη συνάντηση κυριάρχησε η ανοικτή διαπραγμάτευση με την τρόικα.

ysterografa.gr