Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κρίσιμο το ραντεβού της Παρασκευής με την Τρόικα για τις απολύσεις

ΣΤις 12 μμ την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και θα ζητήσει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου για άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς και να μετατεθεί η αναζήτηση «δεξαμενών» για την επόμενη φάση της κινητικότητας στους πρώτους μήνες του 2014.
Αλλά το πλέον δύσκολο σημείο των συνομιλιών που θα έχει την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των πιστωτών έχει να κάνει με τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική πλευρά προσθέτει τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, με 300 περίπου επίορκους ως προς την έξοδο των οποίων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και ζητούν να περιληφθούν σ αυτόν τον κατάλογο όσοι θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και συμβασιούχοι που θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο στόχαστρο μπαίνουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης από την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Γιατί για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

aftodioikisi.gr