Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Στην Ελλάδα δοκιμάζετα​ι η κληρονομιά και ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλληλεγγύη​"

photo androulakis trp 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ
Για το χρέος είπε:
  • Ο στόχος της βιωσιμότητας του χρέους δεν είναι κομματικός στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εθνικός στόχος. Εάν το χρέος γίνει βιώσιμο, θα υπάρχουν ροές και προς το τραπεζικό σύστημα και προς δημόσιες επενδύσεις. Συγχρόνως αν εμείς προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές της Κυβέρνησης, θα ανοίξουμε μια άλλη σελίδα για την ελληνική οικονομία.
  • Το θέμα δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Μην εστιάζουμε στο εθνικό ζήτημα, το θέμα είναι ευρωπαϊκό. Εάν δε λυθεί το ζήτημα της ελλειμματικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, τότε θα κυριαρχήσει ο εθνολαϊκισμός. Αυτό που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές ως πολιτικό προϊόν της πολιτικής της λιτότητας θα είναι απαξιωτικό για το μέλλον της Ευρώπης.
  • Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η κληρονομιά και ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλληλεγγύη.
Για τα μέτρα και τους νέους φόρους είπε:
  • Δεν υπάρχουν Βουλευτές για να ψηφίσουν νέα οριζόντια μέτρα. Δεν είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού, είναι μια πραγματικότητα. Η ελληνική κοινωνία έχει προσφέρει πάρα πολλά, όλοι οι άνθρωποι έχουν πληρώσει πάρα πολύ μεγάλους φόρους το τελευταίο διάστημα.Έχουν καταλάβει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε.Αρκεί όμως να βλέπουμε και φως στο τούνελ.
Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
  • Ο κ. Τσίπρας τι κάνει τώρα;Ξέχασε πια ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ»; Απλά ο κ.Τσίπρας ακολουθεί τον οδικό χάρτη που ακολούθησε στο παρελθόν και ο κ. Σαμαράς, από το αντιμνημόνιο στην εξουσία.Μυρίζει εξουσία και αλλάζει όλη του τη στρατηγική. Όταν είσαι έξω από το χορό τα λόγια είναι εύκολα. Όταν μπεις όμως στο χορό πρέπει να έχεις ρεαλιστικές και υπαρκτές λύσεις κι όχι φανταστικές λύσεις που αφορούν φανταστικές θεωρίες.
Για την Κεντροαριστερά είπε:
  • Το ΠΑΣΟΚ πήρε μια απόφαση να συμμετέχει σε μια ευρύτερη προσπάθεια ως ΠΑΣΟΚ. Αλλά με την πολιτική του αυτονομία. Θα θέλαμε σε αυτή την προσπάθεια να συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ. Δε θέλουμε να αθροίσουμε δυνάμεις. Θέλουμε να φτιάξουμε μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για τη χώρα. Δεν χρειάζεται η Κεντροαριστερά να προσπαθεί να βρει χώρο γεωγραφικό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Δε μιλάμε για γεωγραφία.Μιλάμε για πολιτική.
Για τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη είπε:
  • Η ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και η απόδοση δικαιοσύνης, θα ακυρώσει στην πράξη τις συνωμοσιολογικές ερμηνείες που νομιμοποιούν την καταδίκη της βίας, ακόμη κι από αυτούς που στρατηγικά την ασκούσαν ή την ασκούν ακόμη.Άρα είναι μεγάλη ευθύνη σήμερα αυτή η υπόθεση όσο γίνεται γρηγορότερα να διαλευκανθεί. Είναι θέμα δημοκρατίας