Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ρομπέρτο, Αγιος ο Θεός και αγκαλιά με τους «16»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1- 0


Με τον Ρομπέρτο να πιάνει τα άπιαστα και τον Ολυμπιακό να σκοράρει με... μία στη μία προσπάθεια με τον Μανωλά, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 την Μπενφίκα και είναι αγκαλιά με τους «16»!
Μπενφίκα, όπως Αντερλεχτ... Εχοντας για κορυφαίο τον Ρομπέρτο και παίζοντας για περισσότερα από 70 λεπτά με τη φωτιά, ο Ολυμπιακός δεν κάηκε και πήρε την πολυπόθητη νίκη κόντρα στην Μπενφίκα  που τον βάζει σε θέση οδηγού για την πρόκριση στους «16» του Champions League!
Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν μια ομάδα μόνος του και κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο σε τουλάχιστον 6-7 κλασικές ευκαιρίες της Μπενφίκα που κυριάρχησε ολοκληρωτικά! Ολο το γήπεδο τον αποθέωσε φωνάζοντάς του «Ρομπέρτο αλάνι για πάντα στο λιμάνι» και δικαιωματικά, καθώς ο κίπερ των «ερυθρόλευκων» ήταν πράγματι ο κορυφαίος του γηπέδου!
Με τον Μήτρογλου να κινείται σε ρηχά νερά, τον Φουστέρ να καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα και να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο και τον Σαλίνο να κάνει το καλύτερό του ματς στον Ολυμπιακό, οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 9 και 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα, δέχτηκαν σφυροκόπημα, αλλά παρόλα αυτά οι Πορτογάλοι έφυγαν με άδεια χέρια από το Καραϊσκάκη!

Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά και είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 6' όμως ο Ρομπέρτο έβγαλε σωτήρια το σουτ του Καρντόσο από το ύψος του πέναλτι! Ο Ισπανός πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση δυο λεπτά αργότερα στο τετ α τετ του Μάρκοβιτς, έπειτα από κάθετη του Μάτιτς και «τσαφ» του Μανωλά! Το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού, για να πάρει και λίγο ψυχολογία ήρθε από τον Μήτρογλου στο 11' με τον Αρτούρ να μπλοκάρει εύκολα.
Κι αφού η Μπενφίκα δεν σκόραρε στις δυο κλασικές ευκαιρίες που έκανε, ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό! Στο 12' ο Χολέμπας βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έπαιξε στο ένας με έναν τον Μάξι Περέιρα και πήρε το κόρνερ. Το εκτέλεσε ο ίδιος στην «καρδιά» της άμυνας της Μπενφίκα κι ο Μανωλάς με εντυπωσιακό άλμα και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αρτούρ για να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό στο σκορ και «φωτιά» στην εξέδρα!
Ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του ματς κι έδωσε χώρο στην Μπενφίκα, που απείλησε με την κεφαλιά του Λουιζάο που έφυγε λίγο άουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 27'. Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν πατούσαν περιοχή με ευκολία, είχαν ένα καλό σουτ με τον Γιαταμπαρέ στο 30' που έφυγε λίγο άουτ.
Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς πλέον, ο Ολυμπιακός έδωσε γήπεδο στην Μπενφίκα κι έψαχνε την κόντρα κινδυνεύοντας να τρώει φάσεις, καθώς οι Πορτογάλοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούσαν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις, γύρω και μέσα στην περιοχή του Ρομπέρτο.
Για καλή του τύχη, ο Μάτιτς δεν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της έπειτα από γέμισμα που έγινε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα λίγο πριν βγει το ημίχρονο!
Τεράστια ευκαιρία με το... καλησπέρα για την Μπενφίκα στην επανάληψη, με τον Ρομπέρτο να λέει «όχι» στον Μάρκοβιτς που εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μανωλά και σούταρε προς την εστία από τα 5 μέτρα!
Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ολυμπιακό να παίζει με την φωτιά και τον Ρομπέρτο να κάνει τεράστιο ματς! Ο Ισπανός έβγαλε νέο τετ α τετ, αυτή τη φορά του Σίλβιο που κινήθηκε σε θέση φορ και πλάσαρε στο 54'.
Στο 56' ο Μίτσελ θωράκισε ακόμα περισσότερο το κέντρο του, βάζοντας στο ματς τον Εντινγκά αντί του Γιαταμπαρέ που κινήθηκε σε ρηχά νερά και η Μπενφίκα έβγαλε τις περισσότερες φάσεις από την πλευρά του, όμως ήταν σε καλή μέρα ο Σαλίνο και καθάριζε τις περισσότερες επιθέσεις των Πορτογάλων.

Ο καταιγισμός της Μπενφίκα ωστόσο, συνεχίστηκε με τον Ρομπέρτο να βγάζει κι άλλη φάση, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Πέρεζ στο 58'. Ο επιθετικός μονόλογος της Μπενφίκα συνεχίστηκε με τον Μίτσελ να βγάζει στο τελευταίο τέταρτο τον Φουστέρ που «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα και να ρίχνει στο ματς τον Μπονγκ, που έπαιξε αριστερό μπακ και προωθήθηκε στα χαφ ο Χολέμπας, με τον Τσόρι να πηγαίνει στον άξονα και τον Μανιάτη δεξί χαφ.
Ο Ρομπέρτο συνέχισε να παίζει μόνος του την Μπενφίκα και πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Τζούριτσιτς στο 79' κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό ΜΟΝΟΣ του! Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τεράστια νίκη που τον στέλνει εκτός απροόπτου στους «16»!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56'), Φουστέρ (74' Μπονγκ), Σαβιόλα (46' Ντομίνγκες), Μήτρογλου
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ (79' Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόσο (70' λ.τ. Λίμα), Μάρκοβιτς (74' Τζούριτσιτς).