Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το “όχι” της Έλενας Ράπτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Elena-Rapti
Η υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, έμοιαζε να πληροί τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει η Κεντροδεξιά έναν δήμο που κατείχε από το 1985 μέχρι το 2010, δηλαδή επί 25 συναπτά έτη, και μέχρι την ηχηρή ήττα του Κώστα Γκιουλέκα.
Η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ωστόσο, που φαίνεται να ζύγισε όλες τις παραμέτρους, δεν δείχνει έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Και με δηλώσεις της, που φιλοξενεί η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαμορφώνοντας πλέον νέα δεδομένα για την Κεντροδεξιά στη Θεσσαλονίκη, και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα.
“Δεν είναι στα σχέδιά μου ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Έχω κλείσει τον κύκλο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, τονίζει με νόημα η Έλενα Ράπτη, η οποία στην παρούσα συγκυρία εστιάζει την προσοχή της στην προώθηση της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, “Ένα στα Πέντε”, όπου είναι επικεφαλής για τη χώρα μας.
Η απόσυρση της Έλενας Ράπτη από την κούρσα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ανοίγει πλέον το δρόμο για άλλες υποψηφιότητες, όπως του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, που χαίρει ευρείας αποδοχής στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία της συμπρωτεύουσας.
Για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχει ακουστεί ακόμη το όνομα του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Κώστας Γκιουλέκας, με τη δική του υποψηφιότητα ωστόσο να είναι εξαιρετικά αδύναμη, λόγω και της ήττας που γνώρισε στην αναμέτρηση του 2010 από τον Γιάννη Μπουτάρη.

ysterografa.gr