Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο Χρήστος Δημητρόπουλος υποψήφιος για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

Εμφάνιση 998795_10201961414308310_104703762_n.jpg
 Ζούμε μια περίοδο που η πολιτική έχει ανάγκη την κοινωνία. Που η κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική.
Γιατί οι πολιτικές είναι εκείνες που καθορίζουν τις ζωές μας. Γιατί η Δημοκρατία έχει κανόνες και τα κόμματα αποτελούν κομμάτι της Δημοκρατίας.
Γιατί τα κόμματα μπορούν και πρέπει να αφουγκραστούν τις ανάγκες και τα μηνύματα της κοινωνίας. Γιατί η αποχή, η αποστροφή, η περιθωριοποίηση, η αποπολιτικοποίηση δεν είναι λύσεις.
Γιατί οι νέοι άνθρωποι απαιτούν και δεν συμβιβάζονται.
Γιατί η πολιτική δεν είναι και δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη και αποκλειστικά διαπνεόμενη από έννοιες όπως η ιδιοτέλεια, η ικανοποίηση αυστηρά προσωπικών επιδιώξεων, μέσο διαπραγμάτευσης για κατάληψη θώκων και αξιωμάτων.
Γιατί η ορμή και το όραμα δεν υποτάσσονται στα καλέσματα της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης και δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο διαμόρφωσης στείρων συσχετισμών με γνώμονα ένα άτυπο «πάρε – δώσε» που καταλήγει σε αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τη ρότα τώρα. Γιατί πρέπει να αναδείξουμε και πάλι το «εμείς» απέναντι στο κάθε στείρο «εγώ».
Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας για τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία.
Η πρώτη πράξη της μεταστροφής στο «εμείς» είναι η δική σας στήριξη. Κάθε φορά που αναδεικνύεται ένα ισχυρό «εμείς», καταρρέει ένα αλαζονικό «εγώ».

Μπορούμε καλύτερα «μαζί».

Με τιμή,
Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος