Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για τον Γλαύκο Κληρίδη


 Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Γλαύκος Κληρίδης ανήκε στη γενιά του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έλαβε μέρος σε επικίνδυνες αποστολές ως αεροπόρος, επέζησε ως εκ θαύματος και μετά το τέλος του πολέμου αφοσιώθηκε στην πολιτική. Υπήρξε γενναίος στον πόλεμο, γενναίος και στην πολιτική. Ρεαλιστής και έντιμος, είπε πάντα την αλήθεια στο λαό και ποτέ δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Ποτέ δεν τον γοήτευσαν οι σειρήνες του λαϊκισμού. Αφιέρωσε τη ζωή στην Κύπρο και στο μακρό και συχνά δραματικό χρονικό του κυπριακού, η παρουσία του ήταν πάντοτε χρήσιμη και θετική. Αποκορύφωμα της πολιτικής του δραστηριότητας ήταν η επιτυχής διπλή προεδρία του. Συνειδητός Ευρωπαίος, προετοίμασε την πατρίδα του για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιώθηκε να δει αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Η μοίρα δεν του επέτρεψε να επιτύχει τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε αν έμενε ένα χρόνο παραπάνω στην Προεδρία.
Αλλά και μετά και μέχρις ότου ο χρόνος τον καταβάλλει, έμεινε ενεργός, όρθιος, αγέρωχος και η φωνή του ήταν πάντοτε φωνή σύνεσης ευθύνης και αλήθειας. Η φωνή αυτή δυστυχώς εσίγησε σε δύσκολες πάλι ώρες.
Εκφράζω τη βαθύτατή μου οδύνη για την απώλεια παλαιού συντρόφου και φίλου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον κυπριακό λαό".