Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης: Νέο stop στη διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων

Προσωρινή διαταγή με την οποία επιστρέφουν στην εργασία τους οι 10 σχολικοί φύλακες του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξέδωσε το Πρωτοδικείο της πόλης στο οποίο προσέφυγαν.
Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης με την απόφασή του ακυρώνει προσωρινά την ένταξη τους σε καθεστώς  διαθεσιμότητας από 23 Ιουλίου 2013 με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ζητά να παραμείνουν στις θέσεις μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Να σημειωθεί ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέστει στο δικαστήριο κατόπιν εντολής του δημάρχου Ε. Λαμπάκη, δηλώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όχι με απόφαση του δήμου αλλά λόγω του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη δικαστική απόφαση που δικαιώνει προσωρινά σχολικούς φύλακες μετά από αυτές του Πρωτοδικείου Αθηνών στις αρχές Αυγούστου το Πρωτοδικείο Αθήνας για  26 συναδέλφους τους του Δήμου Αγίων Αναργύρων και στο τέλος Αυγούστου δύο ακόμη σχολικών φυλάκων των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας.
Πάντως, οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με νομικούς κύκλους αλλά και, όπως αποδεικνύεται από αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε σχετική προσφυγή 89 σχολικών φυλάκων του κεντρικού δήμου, οι αποφάσεις αυτές δεν προεξοφλούν αυτές άλλων διακστηρίων αναφορικά με τις προσωρινές διαταγές.  Πόσο μάλλον με τις αποφάσεις που ληφθούν τον Οκτώβριο και θα είναι οριστικές…

aftodioikisi.gr