Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΒ προς όλους τους αρχηγούς: Η υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται!

seb 

Επιστολή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει ΔΕΘ - "Κοιτάξτε επιτέλους κατάματα την οικονομική πραγματικότητα!"

"Το 2014 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα. Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν και άλλη ύφεση, και άλλη υποβάθμιση. Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται", όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος σημειώνει ότι "αν και αρκετά καταφέραμε στα πέντε χρόνια της κρίσης, αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον".

Προσθέτει ότι το βήμα της φετινής ΔΕΘ αποτελεί για τις πολιτικές δυνάμεις ευκαιρία και πρόκληση για να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας.

"Οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια. Ο λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει. Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων.

newsit.gr