Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στη ΔΕΘ το Σάββατο Σαμαράς και Τσίπρας

samaras30
«Αντιμέτωποι» είναι πιθανό να έρθουν αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι θα συμπέσουν -κατά πάσα πιθανότητα- για λίγη ώρα στην ίδια πόλη.
Ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί. Δεν αποκλείεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του και κάποια άλλη δραστηριότητα, μετά την ομιλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12 και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος. Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στη 1.30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖ.Α, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.
Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Την Κυριακή θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και την Παρασκευή και το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτός από τις επισκέψεις στη ΔΕΘ και άλλες πολιτικές δραστηριότητες που θα έχουν στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Καμμένος, Κουβέλης και Κουτσούμπας θα δώσουν και συνεντεύξεις Τύπου.