Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πούτιν: Θα βοηθήσουμε τη Συρία σε περίπτωση επέμβασης

Vladimir Putin visits Chita
Στο πλευρό του Άσαντ στάθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνοντας λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά των επαναστατών, αναφορικά με τη ρίψη χημικών όπλων στη Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά γυναικόπαιδα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο των G-20 τόνισε ότι προέβησαν σε αυτήν την κίνηση οι αντάρτες επειδή ήθελαν να προσελκύσουν μεγαλύτερη βοήθεια από το εξωτερικό.

Παράλληλα ξεκαθάρισε θα βοηθήσει τη Συρία σε περίπτωση επέμβασης, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. «Θα βοηθήσουμε τη Συρία, και ήδη τη βοηθούμε. Στέλνουμε οπλισμό, συνεργαζόμαστε σε οικονομικούς τομείς, και ελπίζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, για να στηρίξουμε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Στη συνέχεια τόνισε ότι μόνο η Τουρκία, ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία στήριξαν το αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική εμπλοκή κατά τους καθεστώτος Άσαντ.
«Η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική και η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες του G -20 που αντιτάχθηκαν ευθέως κατά τη στρατιωτικής επέμβασης», επεσήμανε με νόημα ο Πούτιν, απαντώντας στον Ερντογάν ο οποίος λίγο νωρίτερα υποστήριξε ότι σχεδόν όλοι οι ηγέτες, που πήραν μέρος στη Σύνοδο συμφώνησαν με την επέμβαση στη Συρία
Για το κλίμα που επικράτησε με τον Ομπάμα τόνισε ότι «Δεν συμφωνούμε αλλά ακούμε ο ένας τον άλλο. Συμφωνήσαμε σε ένα σημείο, σε ένα σενάριο για την ειρηνική επίλυση της κρίσης», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του Σνόουντεν.
Σχετικά με την ένταση που έχει προκληθεί στις σχέσεις Βρετανίας – Ρωσίας, έπειτα από τη δήλωση τη δική του ότι η Βρετανία είναι ένα «μικρό νησί, για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς», ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
«Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο εγώ αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την κατάσταση στη Συρία. Ωστόσο, διατηρούμε καλές σχέσεις. Είναι σημαντικό να έχουμε καλή σχέση. Είναι κατά μία έννοια μία ξεχωριστή σχέση γιατί είμαστε και οι δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και συχνά συνεργαζόμαστε. Ευτυχώς σήμερα δε βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τη Βρετανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr