Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

CNN: Είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή;

Nikos-Mihaloliakos-CNN
Twitter@EmOikonomidis
Η απάντηση της Δημοκρατίας στην ασυδοσία του ναζισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με την εκκωφαντική παρέμβαση της Δικαιοσύνης απέναντι στην “ανορθογραφία” της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε από την πρώτη στιγμή το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.
Η Ελλάδα της κρίσης άλλωστε, παραμένει η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, και υπέστη ιστορικές θυσίες στη μάχη για την αναχαίτιση του ναζισμού, όταν το φαινόμενο απειλούσε να κυριαρχήσει στον πλανήτη, εκ των πραγμάτων λοιπόν τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα έχουν διαφορετική βαρύτητα. Ίσως και να δίνουν κατευθύνσεις.
Στο παραπάνω πλαίσιο, δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι το πιο “ονομαστό” στον υπόλοιπο κόσμο τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ, το CNN, έχει από χθες εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις. Δίνοντας έμφαση στο πρωτοφανές των συλλήψεων εν ενεργεία βουλευτών με την κατηγορία της σύστασης και καθοδήγησης εγκληματικής οργάνωσης.
“Είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή;”, αναρωτιέται το CNN με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, και μέσω του Twitter κάνει τον γύρο των social media. Μια… απορία που αποτυπώνει την έκπληξη και τον αιφνιδιασμό της διεθνούς κοινότητας, για την εγρήγορση μιας Ελλάδας που μέχρι πριν από μερικούς μήνες μονάχα για… τους λάθος λόγους κάλυπτε χώρο στα ρεπορτάζ. Και πρωταγωνιστούσε στα πρωτοσέλιδα.
Στο ρεπορτάζ του, το CNN επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας από τα επώδυνα μέτρα λιτότητας τα οποία εφαρμόζονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Μνημονίου μετά το 2010, καθώς και ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την εθνικιστική οργάνωση να αυξάνει την επιρροή της. Μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως τονίζει με έμφαση το CNN…

ysterografa.gr