Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκες για Απόλλωνα, ΠΑΣ, «Χ» σε Ηράκλειο και «Βικελίδης»


Ο ΟΦΗ «έκοψε» βαθμούς από τον ΠΑΟΚ που «άργησε» 45 λεπτάΣτους τρεις βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε βαθμούς στην Κρήτη, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περογαμβράκη στο 15', ενώ ο Μιγκέλ Βίτορ ισοφάρισε στο 74'.
ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο (24΄ Σβασίγια), Βερόν, Μακρής, Ζε Εντουάρντο (66΄ Φραγκουλάκης), Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (86΄ Μακουκούλα).
ΠΑΟΚ (Χούουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζιόλης, Βούκιτς (71΄ Νέτσιντ), Στοχ, Σαλπιγγίδης (65΄ Γεωργιάδης), Βίτορ, Λίνο, Λάζαρ (64΄ Λόρενς), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Κίτσιου.

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που αγνοούσε τη χαρά του τρίποντου από την πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας και την επιτυχία επί του Άρη. Η ομάδα της Ριζούπολης επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 4-2 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ και έφτασε στους έξι βαθμούς, παίρνοντας βαθιά «ανάσα» εν όψει της απαιτητικής συνέχειας.
  Στο 33΄ ο Κονέ εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του και έκανε το 0-1, μόνο που οι Βοιωτοί δεν ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι, καθώς στο 41΄ ο Κόρμπος «εκτέλεσε» την πρώην ομάδα του και με προβολή έκανε το 1-1.
Στο 49΄ ο Δεληζήσης ολοκλήρωσε την ανατροπή για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», καθώς νίκησε με κεφαλιά για δεύτερη φορά τον Στρατηλάτη, από κόρνερ του Γκουέλα, αλλά οι άμυνες δεν ήταν σήμερα τα «δυνατά σημεία» των δύο αντιπάλων.
Στο 61΄ ο Ροζέριο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων για να κάνει το 2-2, αλλά τρία λεπτά αργότερα και από λάθος του Μαρτίνεθ ο Φαρινόλα έγραψε το 3-2, σε ένα «τρελό» δεύτερο ημίχρονο.
Η μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού για να φτάσει στην ισοφάριση χάθηκε στο 68΄, όταν ο Τζόρβας βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν στο σουτ του Ροζέριο για να εκτρέψει την πορεία της και να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι, για να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» ο Μπάρκογλου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κάνοντας το 4-2 από λάθος του Μουλόπουλου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Διαμαντης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Καμαρά, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης (46΄ Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Έγκον (62΄ Μπάρκογλου), Γκουέλα (88΄ Άλβαρεζ)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Ορτέγκα, Καπό (80΄ Βασιλείου), Μάντζιος, Κάντζι (46΄ Ροζέριο), Λαμπρόπουλος (74΄ Μπούστο), Κονέ

Το 3x3 σε ισάριθμα εντός έδρας ματς έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επιβλήθηκε της Ξάνθης με 2-1 για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Τα γκολ για τους νικητές, σημείωσαν οι Κοροβέσης (6΄) και Κολοβέτσιος (78΄), ενώ για την Ξάνθη ισοφάρισε προσωρινά ο Ράνος (73΄). Οι ακρίτες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Σπύρου Βάλλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (+90΄ Στρούνα), Ντε Βινσέντι (60΄ Βίλα), Ίλιτς (82΄ Ίλιτς).
ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Κυριακίδης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μάνταλος, Μαρίν (56΄ Ράνος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάρι (46΄ Χοσέμι), Ντιέ, Σολτάνι (75΄ Κάλβο), Μπέρτος
Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη νίκη του απέναντι στον Παναιτωλικό (0-0) αν και είχε ένα δοκάρι και πολλούς τραυματισμούς
 ΑΡΗΣ (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος (24` Οικονομόπουλος), Αγκάνθο, Τάτος (66` Αγγελούδης), Ουντότζι, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος (58` Ίμπε), Ψυχογιός, Έλσνερ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ Μπρακάλι, Κούσας, Γκάλο, Μπακάκης, Μπίκε, Σίλβα Τζούνιορ (83` Μουμίν), Γοδόι, Πόι (64` Σφακιανάκης), Καμαρά, Μελισσάς, Μπόγιοβιτς (88` Πασάς).

ΔΕΥΤΕΡΑ
17:00 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Πανθρακικός NS2
19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή - Ατρόμητος NS1