Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1

Το μαγικό «άγγιγμα» του «Λούτσο» 
Ο νόμος του «Λούτσο» εφαρμόστηκε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 2-1 του Αστέρα με τον Φιγκερόα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σκοράρει και να χαρίζει το τρίποντο στο «τριφύλλι». 
Δυο καλές στιγμές είχε στο πρώτο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός κόντρα σε έναν Αστέρα που έπαιζε εξαιρετικά «ψαρωμένα» και φοβισμένα. Οι Αρκάδες είχαν δώσει πολύ χώρο στους «πράσινους» και δεν μπορούσαν να αλλάξουν 2η μπαλιά, την ώρα που το «τριφύλλι» κατάφερνε σε δυο περιπτώσεις να απειλήσει. Στο 13' ο Κλωναρίδης και στο 17' ο Ντίνας είχαν καλές προσπάθειες, όμως αμφότεροι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ερνάντεζ.

Μετά το 20', ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο Αστέρας κέρδισε κάποια μέτρα, όμως δεν απείλησε… Ετσι το 0-0 παρέμενε και έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου, από τη στιγμή που η άνοδος των Αρκάδων στο γήπεδο δεν έφερε φάσεις για τους φιλοξενούμενους.


Με την έναρξη του β' ημιχρόνου και δη στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός άγγιξε τρεις φορές το γκολ. Στο 47' το σουτ του Ζέκα, στο 50' το τετ α τετ του Μπεργκ και στο 51' το σουτ τυο Σουηδού δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με το 0-0 να παραμένει. Ειδικά στη φάση του 50' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0, όμως το πλασέ του Μπεργκ ήταν άτεχνο και άστοχο.
Το 0-0 παρέμενε και στο 59' αποδόθηκε δικαιοσύνη με τον Μπεργκ να δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ. Ο Σουηδός κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος, γύρισε, σούταρε με την μπάλα να πηγαίνει στον ουρανό των διχτύων του Ερνάντεζ.
Πριν, όμως, κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «πράσινων», ήρθε άμεσα η απάντηση του Αστέρα. Στο 60' ο Ντε Μπλάσις με ένα εξαιρετικά τεχνικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καπίνο με τον Αστέρα στην πρώτη επί της ουσίας φάση για γκολ να γράφει το 1-1.
Ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε, είχε την ανάλογη βοήθεια από τον πάγκο με τον Αναστασίου να ρίχνει στο ματς τον Φιγκερόα στο 74' αντί του Κλωναρίδη με αποτέλεσμα στο 77' να ανταμείβεται.
Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Φιγκερόα δικαίωσε τον προπονητή του, με ωραίο τσίμπημα της μπάλας στη σέντρα του Λαγού έγραψε το 2-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74' Φιγκερόα), Ντίνας (79' Μέντες), Μπεργκ (90' Μπαϊράμι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80' Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54' Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78' Χουάνμα).