Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Στο… πόδι βρίσκεται από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου, για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, και ενώ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί το μεσημέρι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και σειρά κρίσιμων επαφών που θα έχει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Ο Πρωθυπουργός είχε το πρωί συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου, και στον επίλογο της συνάντησης αυτής προσήλθαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Από το κυβερνητικό επιτελείο εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία “πήρε πάνω της” το θέμα της Χρυσής Αυγής, και με χειρουργικές κινήσεις προχώρησε στη μεγάλη επιχείρηση των συλλήψεων από το πρωί, προκαλώντας τα θετικά σχόλια και των ξένων ΜΜΕ.
Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας και ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσαν τα εξής:
Δένδιας: “Η ΕΛ.ΑΣ., υπό τις οδηγίες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης έκανε το καθήκον της”.
Αθανασίου: “Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα. Θα υπάρξει δίκαιη δίκη. Δεν τίθεται θέμα εκλογών”.
Αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου για το αεροδρόμιο, προκειμένου να “πετάξει” για τις ΗΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε στους δημοσιογράφους που ρώτησαν την άποψή του για τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, με τις σημερινές συλλήψεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης: “Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές”, τόνισε με νόημα ο Πρωθυπουργός.
Αναφορικά με το πώς πήγε το σημερινό ραντεβού του με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε: “Πήγε καλά”.

ysterografa.gr