Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτέλους ο Σαμαράς έκανε το αυτονόητο…

sirizakosmosΑλλαγή σελίδας διαβλέπει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σε ανακοίνωσή της επαναφέρει τη θέση για εκλογές, ενώ τονίζει ότι έστω και αργά, ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο.
Η Πολιτική Γραμματεία υπενθυμίζει το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια με την Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται, όχι απλά για ένα φασιστικό κόμμα, αλλά για εγκληματική συμμορία και προσθέτει ότι εδώ και δύο χρόνια μερίδα του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού.

Έχουν τεράστιες ευθύνες, υπογραμμίζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι όσοι τώρα κάνουν πως ξαφνιάζονται και υποκριτικά, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, αναγκάζονται να πράξουν τα αυτονόητα. Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή και συνενοχή. Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια για τη διαπλοκή των εγκληματιών με θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Είναι οι ίδιοι που ανερυθρίαστα έκαναν σκέψεις ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους.
Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούσαν τη ΧΑ για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την άθλια και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.
Η ΠΓ σημειώνει ότι σήμερα αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και το ισχύον νομικό μας πλαίσιο μας παρέχουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι εγκληματίες να τεθούν με αποφασιστικότητα ενώπιον του Νόμου και προσθέτει ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αντικειμενικά γυρίζουμε σελίδα. Τόσο η πολιτική επιλογή της ανοχής στους νεοναζί όσο και η αθλιότητα των δύο άκρων καταρρέει με πάταγο, αναφέρει η ανακοίνωση.
Εντούτοις αυτό που προέχει τώρα, σύμφωνα με την ΠΓ, είναι το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο και να αποξηλωθούν οι παρακρατικοί και ναζιστικοί θύλακες στον κρατικό μηχανισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν και θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό, στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας,
Με βάση τη θέση ότι ο αγώνας αυτός είναι πρωτίστως πολιτικός και ιδεολογικός, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να απομονώσει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά το φασισμό. Αυτή, προσθέτει, είναι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Τη δημοκρατία και την ομαλότητα που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να εγγυηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου, μόνον ο λαός μας μπορεί να την εγγυηθεί.
Καταλήγοντας, η ΠΓ αναφέρει ότι το αποφασιστικό χτύπημα στη φασιστική απειλή είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία. Είναι η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Είναι η δημοκρατική διέξοδος και η λαϊκή ετυμηγορία.