Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αστέρας έριξε στο «καναβάτσο» 2 - 0 την Καλλονή

Ο Αστέρας έριξε στο «καναβάτσο» την Καλλονή (vds+pics) 
Ο Αστέρας παίζοντας από το 24' με παίκτη παραπάνω, κόντρα στην Καλλονή, κατάφερε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» στο β' ημίχρονο και με σκόρερ του Ντε Μπλάσις (69') και Καράσκο (90+1) να κερδίσει 2-0 στην Τρίπολη. 
 Η ομάδα της Τρίπολης όσο περνούν οι αγωνιστικές αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και να θυμίζει την ομάδα που γοήτευσε πέρυσι. Εστω κι αν σπατάλησε πάλι αρκετές ευκαιρίες, κι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 24' λόγω της δίκαιης αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ανέστη Αναστασιάδη, οι γηπεδούχοι στο τελευταίο ημίωρο βγήκαν τις λύσεις, έφθασαν πανάξια στο 2-0. Ο Αστέρας παρέμεινε αήττητος, μετά από πέντε ματς μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και προσωρινά ανέβηκαν στη 2η θέση με 9β.
Εννέα βαθμούς έχει και η «σταχτοπούτα» στην κατηγορία Καλλονή, που προερχόταν από τρεις σερί νίκες (οι δύο εκτός έδρας επί του Αρη και του Απόλλωνα), αλλά τώρα στην Τρίπολη δεν είχε την ίδια τύχη.
Μένοντας με 10 παίκτες και χάνοντας έναν από τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της, η ομάδα της Λέσβου ήταν φυσικό να ταμπουρωθεί, με την ελπίδα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να βρει μια ευκαιρία στην επίθεση, για να κάνει τη ζημιά. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν την «φουρτούνα» στα τελευταία 15 λεπτά του α' ημίχρονου, όταν οι παίκτες του Αστέρα πίεσαν ασφυκτικά, είχαν οριζόντιο δοκάρι του δραστήριου Χουάνμα (αντικατέστησε τον απόντα Μπαράλες) στο 40', ενώ στο 45' είδαν τον Γκοϊάν, μόνο στην άδεια εστία, να λειτουργεί με το ένστικτο του κεντρικού αμυντικού και να πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω, χάνοντας μια σπάνια ευκαιρία.

Στην ανάπαυλα η λιακάδα στην Τρίπολη έγινε καταρρακτώδη βροχή στο β' ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν να γεμίζουν με άγχος. Με άξονα τους Ουσέρο, Ναβάρο και Ντε Μπλάσις, προσπαθούσαν να βρουν διόδους στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Καλλονής και τελικά βρήκαν τη λύση σχεδόν από τον πουθενά με τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις.
Ο 25χρονος κοντορεβιθούλης μέσος από την Αργεντινή, δεν άφησε τη φάση μετά το γλίστρημα του Χουάνμα στο 69' (κακώς οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι), και με δεξί πλασέ νίκησε τον εξαιρετικό Γιάννη Σιδεράκη, κάνοντας το 1-0 και λύνοντας το σταυρόλεξο.
Ο Εμανουέλ Περόνε βρέθηκε αντιμέτωπος της πρώην του ομάδας από το 75 και μετά, με την ελπίδα να δώσει επιθετική βοήθεια στην Καλλονή, αλλά οι φιλοξενούμενοι με μακρινές μπαλιές δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και στο 91', όπως και στη νίκη με το ίδιο σκορ επί του Απόλλωνα, χτύπησαν ξανά και με τον Καράσκο, τελείωσαν το ματς, 2-0.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκο), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Ντελγκάδο, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Άλβες, Φαρία (30' Γκάσιτς), Γκόμεζ Λόπεζ (79' Σιλιγαρδάκης), Μανούσος (75'Περόνε), Λεοζίνιο, Καζάκης.