Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αφεντικό της Θράκης η Ξάνθη


 Η Ξάνθη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Θράκης. Το γκολ του Σολάρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν αρκετό για να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Ακίνδυνος επιθετικά ο Πανθρακικός.
Το ντέρμπι της Θράκης ξεκίνησε με αργό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Η Ξάνθη ήταν αυτή που αποφάσισε να κάνει παιχνίδι και έκλεισε στα καρέ του τον Πανθρακικό. Στο 30' ο Μπέρτος μπήκε από πλάγια στην περιοχή αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουτσόπουλο.

Η αδυναμία των φιλοξενούμενων να κρατήσουν μπάλα έδινε συνεχώς την ευκαιρία στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Πανθρακικού. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Εμπόου τραυματίστηκε και δεν αντικαταστάθηκε άμεσα. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το πρόσκαιρο αριθμητικό πλεονέκτημα και με μία υποδειγματική επίθεση άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος άνοιξε στον Μαρίν, ο Γάλλος βρήκε σε επίκαιρη θέση τον Σολάρι και ο τελευταίος σημείωσε το πρώτο γκολ της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αφού η Ξάνθη ήταν ικανοποιημένη με το υπέρ της σκορ και ο Πανθρακικός αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

H Ξάνθη πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα ενώ ο Πανθρακικός έμεινε χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος, Μουκουάνα, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Σολάρι (92' Γκοχούρι), Μάνταλος (72' Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (66' Κάλβο).

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζανής, Κάσες, Εμπόου (46' Ρομέου), Μπαϊκαρά (59' Πόποβιτς), Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Ζος, Λαδάκης (78' Ζεκίνια), Ντε Σόουζα.