Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση Alco: Κερδισμένοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

psifodeltia
Κέρδη για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της “Alco” που δημοσιεύεται στο “Πρώτο Θέμα”, και επιχειρεί να αποτυπώσει το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (20,9%-19,4%), με το ΠΑΣΟΚ να έχει ανέβει στο 6,5%, από 5% που είχε καταγραφεί σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, μετράει δηλαδή κέρδη 1,5%.
Στην τρίτη θέση βέβαια παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 10,8%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση είχε 9,5%, και μετά το ΠΑΣΟΚ που είναι τέταρτο ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.
Το 46% θεωρεί σωστή την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 44% τη θωρεί λανθασμένη. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, το 72% στηρίζει την απόφαση του προέδρου του, και το 22% τη θεωρεί λανθασμένη.
Αναφορικά με τον Φώτη Κουβέλη, το 51% θεωρεί λανθασμένη την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ το 37% τη θεωρεί σωστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν λάθος την επιλογή Κουβέλη είναι ακόμη μεγαλύτερο, στο 59%, και εκείνοι που τη θεωρούν σωστή είναι λιγότεροι, στο 29%.