Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠ​ΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«Η επιτυχία της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί μονόδρομο. Υπό τις παρούσες συνθήκες το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα πολύ δύσκολο έργο.

Από τη μια πρέπει να στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια, αλλά από την άλλη να οριοθετεί ιδεολογικά και πολιτικά την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην ταυτιστούμε με το ΠΑΣΟΚ».
Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο 9ο συνέδριο  της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε και τα ακόλουθα:

  • Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έδινε την εικόνα μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας
Τώρα έχουμε συνάψει «πολιτικό γάμο» με το ΠΑΣΟΚ. Για τη  συνεργασία αυτή των δύο κομμάτων βλέπω μια έντονη αμηχανία σε ένα μέρος της κομματικής μας βάσης.
 
  • Δεν είναι ψέμα ότι το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος έχει συγκεκριμένες ευθύνες για όσα συνέβησαν.
Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι απαραίτητο αυτή η κυβέρνηση να πετύχει. Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση συνεργασίας, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό.

  • Η χώρα μας χρειάζεται συνθέσεις και συναινέσεις για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και να ξανασταθεί στα πόδια της.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα χάσουμε τον εαυτό μας. Δεν σημαίνει πως θα χάσουμε τη συλλογική και ατομική μας μνήμη. Δεν σημαίνει ότι θα νοθεύσουμε την ιδεολογία μας.

  • Την ίδια ώρα που στηρίζουμε την κυβέρνηση, ως κόμμα πρέπει να οριοθετούμεθα πολιτικά και ιδεολογικά, ώστε να είναι απολύτως διακριτό το από πού ερχόμαστε που βρισκόμαστε σήμερα και θέλουμε να πάμε.