Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ένταση μεταξύ Δραγασάκη και Ηλιόπουλου, που αποβλήθηκε από την Ολομέλεια! (video)

iliopoul
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Γιάννη Δραγασάκη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.
Αφορμή στάθηκαν οι χαρακτηρισμοί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για Αλέξη Τσίπρα (Mr Alexis) με τον προεδρεύοντα της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη να τον απειλεί με αποβολή.
Εκεί η κατάσταση ξέφυγε με τον Ηλιόπουλο και τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βρίζουν και να φωνάζουν μεταξύ άλλων «άντε ρε ξεφτιλισμένοι, χειροκροτάτε γίδια».
Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ επιβλήθηκε μομφή εναντίον του με ομόφωνη απόφαση του προεδρείου.
Στη συνέχεια αποχώρησε και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής με κάποιους να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ», κατά την έξοδό τους.
Αναλυτικά οι διάλογοι:
Ηλιόπουλος: Ερώτηση-σούπα που προετοιμάζει το Mister Alexis για πρωθυπουργό ο οποίος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…
Δραγασάκης: Να με ακούσετε.
Ηλιόπουλος: Όχι να ακούσετε εσείς…
Δραγασάκης: Η συζήτηση διεξάγεται σε έναν χώρο που διέπεται από κανονισμό. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά.
Ηλιόπουλος: Ποιο είναι υβριστικό;
Δραγασάκης: Είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Δεν έχετε δικαίωμα να χαρακτηρίσετε σούπα μια ερώτηση. Παρακαλώ τον κύριο φρούραρχο να έρθει…
Ηλιόπουλος: Χειροκροτήστε γίδια…Ποιον φρούραρχο;
Δραγασάκης: Δεν είστε εδώ σε καμία συμμορία να μιλάτε έτσι…
Ηλιόπουλος: Συμμορία είστε εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άντε ρε ξεφτίλες. Άντε ρε ξεφτιλισμένοι.
Η συζήτηση για το ρατσιστικό νομοσχέδιο
Όσον αφορά στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ρατσισμό, στην ανάγκη σύμπραξης όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας που εκτρέπουν τη Δημοκρατία, τόνισαν από το βήμα της Βουλής τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την αναβολή κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου ο κ. Ρουπακιώτης υπερασπίστηκε το νομοθέτημά του στέλνοντας μήνυμα σε όσους αστόχαστα, όπως είπε, λησμονούν ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται από τα τρία κόμματα, ότι με τη δύναμη που του δίνει η στήριξη του κόμματός του θα υπερασπιστεί το σύνταγμα, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Δεν διεκδικούμε την τελειότητα κανενός νομοσχέδιου. Όσα γράφονται για τυχόν περικοπές δράσεων ελευθερίας και έκφρασης προσώπων, είναι επιεικώς ασεβή.
Θέλω να διαβεβαιώσω και να επαναφέρω τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του κ. Κουβέλη ότι θα προωθηθεί αυτό το νομοσχέδιο. Προσωπικά θα υπηρετήσω τη θεσμική λειτουργία και την τάξη, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και το νομοσχέδιο θα συμπληρωθεί χωρίς να εγκαταλειφθεί καμία βασική αρχή ή άξονάς του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Ρουπακιώτη να μην δεχτεί παρεμβάσεις που θα αλλοιώνουν την ουσία και το πνεύμα του νομοσχεδίου.
«Αυτό που ενόχλησε είναι ότι με το νομοσχέδιο σμπαραλιάζεται, συνθλίβεται η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και ότι σε αυτό τον τόπο είναι ίσοι και όμοιοι αυτοί που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία με τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Φοβούνται ότι και τυπικά μπορεί να εκπνεύσει αυτό το ιδεολόγημα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
«Ο κίνδυνος για τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι μείζων. Θα επαναλάβω την παράκλησή μου ότι αν δεν αναζητηθούν συγκλίσεις των δημοκρατικών δυνάμεων και του δημοκρατικού τόξου κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει.
Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να αναδείξει την ανάγκη υπεράσπισης της νομιμότητας χωρίς να ακουμπάει στα όρια περιορισμού της έκφρασης και της ελευθερίας της γνώμης», ανταπάντησε ο κ. Ρουπακιώτης.

Video





ysterografa.gr