Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν είναι χαμένη ευκαιρία

Antonis-Samaras-China
(Photo: Eurokinissi)
Με την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών τόσο σε διακρατικό επίπεδο όσο και σε επιχειρηματικό διευρύνεται η συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα με βασικό στόχο όχι μόνο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη γενικότερη βελτίωση του κλίματος για τη χώρα στο εξωτερικό.
Ο Αντώνης Σαμαράς που σήμερα θα βρίσκεται στη Σανγκάη για επαφές ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο και βασικό σκέλος των επαφών του στο Πεκίνο και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.
Δεν είναι τυχαίο πως μόνο στο Πεκίνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 257 κατ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με Κινέζους πολλές από τις οποίες ολοκληρώθηκαν με συμφωνίες. Μιλώντας στο Ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής λέγοντας πως η ελληνική οικονομία αλλάζει καθώς η κυβέρνηση στοχεύει στην καρδιά των προβλημάτων.
” Μάθαμε πολλά και ήδη έχει γίνει μεγάλη πρόοδος” τόνισε ο κ. Σαμαράς θέτοντας τα βασικά θεμέλια για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη που είναι η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, το ” δέσιμο ” στην ευρωζώνη και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν, και σωστά, πως κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα αν υπάρχει ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. ” Τα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη έχουν σταματήσει, η συμφωνία με την ΕΕ είναι δεδομένη” τόνισε ο Πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως μέχρι σήμερα πολλοί πίστευαν πως η Ελλάδα ήταν μια χαμένη ευκαιρία.
Για τον κ. Σαμαρά, η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα έχει εμπεδωθεί και όπως είπε “ην ίδια ώρα παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, οι Ελληνες γνωρίζουν πως προχωρούμε καλά.”
Μιλώντας στους Ελληνες και Κινεζους επιχειρηματίες ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες της οικονομικής του πολιτικής στεκόμενος ιδιαίτερα στα πρώτα θετικά μηνύματα που υπάρχουν, όπως ειναι η πτώση του πρωτογενούς ελλείματος και η αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.
Το τριπτυχο ” πολιτική σταθερότητα, κοινωνική ειρήνη και τραπεζική ανάκαμψη” είναι κάτι που επαναλαμβάνει συχνά ο κ. Σαμαράς στις επαφές και τις παρεμβάσεις του στο Πεκίνο δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ενίσχυση της ρευστότητας, κάτι απαραίτητο αν η Ελλάδα θέλει να γίνει πόλος έλξης ξένων επενδυτών. Ο Πρωθυπουργος παρουσιάσε μερικά από τα 28 μεγάλα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων αναφερόμενος εκτενώς και στις αλλαγές στα εργασιακά. ” Βάζουμε τέρμα στη γραφειοκρατία” τόνισε παρουσιάζοντας το νέο επενδυτικό νόμο που έχει στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας και τη δημιουργία μιας χώρας επενδύσεων.
” Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να χτίσει μια νέα οικονομία” είναι το σύνθημα το κ. Σαμαρά ο οποίος τονίζει πως η Αθήνα ανακτά πλέον τον χαμένο χρόνο. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία και τις επόμενες εβδομάδες θα κλειδώσει και η συμφωνία για τη ΔΕΣΦΑ.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr