Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



Στις 19 Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή, θα εορτασθεί η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  1.  ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ     
Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι και της δύσης του ηλίου της 19ης Μαΐου 2013. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της χώρας καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

  1. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
 Ώρα 10.30. Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.

3.  ΟΜΙΛΙΑ

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία από την κα. Πολυξένη Ορκοπούλου.

4.  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ

Μετά το τέλος της ομιλίας θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων από τους κ.κ., Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Βουλευτές του Νομού, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Πρωτοδικών και Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου, Δήμαρχο Κορινθίων, Πρώην Υπουργούς κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΑΕΙ, Προϊστάμενο Δικαστικού Γραφείου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου, Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Κορινθίας, Δημάρχους του Νομού, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων, πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, Διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, Προέδρους των Επιστημονικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Περιφερειακούς Εφόρους Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή, Πρόεδρο Επιμελητηρίου, Προέδρους Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδρους των Εργατικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Προέδρους άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

Η σειρά κατάθεσης στεφανιών θα γίνει με φροντίδα του Τελετάρχη και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού, σε μνήμη των νεκρών των Ελλήνων του Πόντου. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τελετάρχης στην παραπάνω εκδήλωση ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Κορινθίων κ. Λυγάκης Δημήτριος