Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι ΗΠΑ έχουν… από τώρα Πρόεδρο για το 2016

President-of-the-United-States
Καμία έκπληξη… Ακόμη μια δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Quinnpiac αυτή τη φορά, δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκλέξει… από τώρα τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία, τρία χρόνια πριν από τις εκλογές του 2016. Ή μάλλον… τη διάδοχο, φτάνει να το θελήσει και η ίδια.
Η Χίλαρι Κλίντον, που αποσύρθηκε από τον δημόσιο βίο για να… ξαποστάσει, και να επιτρέψει στην αμερικανική κοινωνία να “ξεμπουκώσει” λίγο από τη σταθερή παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή επί σειρά πολλών ετών, απολαμβάνει εντυπωσιακά δημοσκοπικά ποσοστά, που προδικάζουν ότι αν αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφια, θα εκλεγεί πανηγυρικά, σχεδόν χωρίς αντίπαλο.
Το 65% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ψηφίζει από τώρα τη Χίλαρι Κλίντον, έναντι μόλις 13% που συγκεντρώνει ο σημερινός Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ ακολουθούν ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο με 4%,  και οι Μάρτιν Ο΄Μάλεϊ, Ντιβάλ Πάτρικ και Μαρκ Γουόρνερ, με ποσοστά μικρότερα του 1%.
Η δημοσκόπηση… σταματάει στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς κανένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεχωρίσει, και να πείσει ότι μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον Λευκό Οίκο στην αναμέτρηση του 2016.