Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τούρκος βετεράνος πολέμου, πέταξε το… προσθετικό πόδι του!

ποδι
Ένας Τούρκος βετεράνος στρατιώτης που έχασε και τα δύο πόδια κατά τη διάρκεια άσκησης, σε σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με ομιλητές από την Επιτροπή Σοφών ανθρώπων της κυβέρνησης, έβγαλε το προσθετικό του πόδι και το πέταξε προς τους συμμετέχοντες της συζήτησης με τους οποίους έιχε τσακωθεί λίγο νωρίτερα.
Ωστόσο, άλλη μια ομάδα είχε ήδη αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη των μελών της Επιτροπής.
Ο βετεράνος στρατιώτης, Selçuk Çelik, ο οποίος είχε χάσει και τα δύο του πόδια από την έκρηξη μιας νάρκης, ενώ υπηρετούσε στο στρατό στα νοτιοανατολικά, άρχισε να επικρίνει τις εξελίξεις της ειρηνευτικής διαδικασίας, λέγοντας, “Δεν υπάρχει κουρδικό ζήτημα σε αυτή τη χώρα. Κούρδοι υπήρξαν πρόεδροι, πρωθυπουργοί, οι ηγέτες των επιχειρήσεων. Γιατί το κάνουν ζήτημα τώρα; Αν τους έδωσα και τα δύο πόδια μου, τους τα έδωσα για την ενότητα της χώρας. Έχασα τα δύο του πόδια μου για την καταπολέμηση του PKK. ”
Ένας άλλος βετεράνος, ο Ümit Kaplan, είχε εκφράσει τη στήριξή του για τη δήλωση Çelik, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες τον προειδοποίησαν να μην μιλήσει πολύ δυνατά, σε εκείνο το σημείο Çelik έχασε την ψυχραιμία του και πήρε ένα από τα προσθετικά του πόδια, και το πέταξε στο πίσω μέρος του δωματίου. Ο Kaplan και ο Çelik μετά το περιστατικό έφυγαν από την ομιλία.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr