Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών για δημόσια ακίνητα

taiped
Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ενέκρινε, για πρώτη φορά στην χώρα μας, τις διαδικασίες υλοποίησης διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων.
Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, πρόκειται για τη δημιουργία μιας απολύτως διαφανούς ηλεκτρονικής αγοράς, που θα παρέχει τη δυνατότητα προώθησης δημόσιων ακινήτων και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auction), μέσα από ένα φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον.
Στην διαδικτυακή πλατφόρμα, θα έχουν όλοι ευκολη και άμεση πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο marketing και ενημέρωσης.
Σκοπός της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών αξιοποίησης ακινήτων είναι να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα εργαλεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή της, εντός του τρίτου τριμήνου του έτους.
Η ανάπτυξη και διαχείριση του συστήματος θα γίνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, δήλωσε: «Πρόκειται για μια καινοτόμο προσπάθεια, με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τη διαφάνεια, την ταχύτητα και την ανταγωνιστική ένταση των διαγωνιστικών διαδικασιών μας, ώστε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον με τον βέλτιστο τρόπο, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Στο ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως μοχλό ανάπτυξης και πρόθεση μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμα εργαλεία που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα».

ysterografa.gr