Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 0: Ο Μυργιώτης είχε ...κέφια . Έβαλε γκολ, έχασε ευκαιρίες και στο τέλος ... αποβλήθηκε !

Με μόλις 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες, αλλά με νέο προπονητή,τον  Στέφανο Μεϊμάρογλου,  ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε δίκαια στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" τους  Άγιους Θεοδώρους με σκορ 1 – 0 με σκόρερ τον Μυργιώτη.
Οι απουσίες των Ρούτση, Γιαννόπουλου, Μετεβελή, Αντωνόπουλου, που παίζουν κυρίως στο χώρο της άμυνας, ανάγκασε  τον νέο προπονητή του Αστέρα, να παρουσιάσει στο γήπεδο σχήματα και συστήματα που δεν έχουν εμφανιστεί άλλη φορά στη φετινή περίοδο. Παρ’ όλα αυτά η αγωνιστικότητα των παικτών που έπαιξαν, ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι να φανεί απειλητικός στο γήπεδο και η νίκη ήρθε μάλλον φυσιολογικά για τον Αστέρα. .
Στο α’ μέρος, με ευνοϊκό τον άνεμο, ο Αστέρας είχε την υπεροχή με συνεχείς επιθέσεις προς την εστία των Αγίων Θεοδώρων.  Στο 11’  χάθηκε ευκαιρία καθώς ο Μυργιώτης, που αν και βρέθηκε απέναντι στον Σταμέλο από πλάγια δεξιά, σούταρε άουτ και στο 32’ ένα μονοκόμματο σουτ του Παπαδημητρίου, που πήγε όμως πάνω στον τερματοφύλακα στο κέντρο της εστίας του. Στο 42’ ο Μερκούρης “χόρεψε” τον Δασσινό κοντά στο δεξί σημαιάκι του κόρνερ και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μυργιώτης πέτυχε με κεφαλιά το 1 – 0. Σ’ όλο το α’ μέρος, οι  φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί στην εστία του Κολιμάδη, που έμεινε θεατής του αγώνα.
Στο β’ μέρος, με εις βάρος του το σκορ και ευνοϊκό τον άνεμο, ο ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοικτά. Έτσι ο Αστέρας “μαζεύτηκε” λίγο, αλλά και πάλι οι παίκτες του εξακολουθούσαν να είναι  απειλητικοί, ενώ έχασε στο 81’ στην κόντρα μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μυργιώτη, που σούταρε από δεξιά ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι και δημιούργησε νωρίτερα μια φάση με τον Κουτρούλη που ενώ έφυγε μόνος του από το κέντρο του γηπέδου, σταμάτησε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έτσι τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Και οι Άγιοι Θεόδωροι είχε την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν στο 78’ ο Μερκούρης με κεφαλιά πάνω στη γραμμή του τέρματος έδιωξε την μπάλα σε χτύπημα κόρνερ. Το μόνο μελανό σημείο του αγώνα ήταν η απερίσκεπτη ενέργεια του Μυργιώτη, που στο 89’ για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε στο κέντρο του γηπέδου, απεκάλεσε τον διαιτητή “μεγάλο κορόιδο” και αποβλήθηκε δικαίως. Η ανόητη αυτή ενέργεια του Μυργιώτη άφησε τους φίλους του Αστέρα με πικρή γεύση στο τέλος του αγώνα και δεν χάρηκαν το επιτυχημένο ντεμπούτο του νέου προπονητή και την εξαιρετική προσπάθεια του συνόλου των παικτών της ομάδας τους
Ο διαιτητής κ. Π. Κακριδής δεν έκανε το μεγάλο λάθος και είχε κατά κανόνα σωστά σφυρίγματα. Τον βοήθησαν σ’ αυτό οι βοηθοί του κ.κ. Μπάρτζης και Γκουρβέλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Πεθαίνος, Γιαννακόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος, Φωλιάς, Παπαδημητρίου, Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης, Μυργιώτης, Καραγιαννίδης (79’ Πρίφτης).