Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Πασάς» στα Γιάννενα, ο Αστέρας με... ουγγρική δύναμη!


Ο ΠΑΣ τις (πολλές) ευκαιρίες… Ο Αστέρας την αποτελεσματικότητα! Σε ένα ματς από τα καλύτερα της αγωνιστικής, η ομάδα της Τρίπολης πήρε τη νίκη στα Γιάννενα, επικρατώντας με 2-1 των γηπεδούχων και έβαλε ακόμη ένα… λιθαράκι στην (οριστική) κατάκτηση της 2ης θέσης.
Να σημειωθεί, μάλιστα, πως με τους αποψινούς βαθμούς, η ομάδα της Τρίπολης ξεπέρασε την συγκομιδή που είχε πέρσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο!
Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι γηπεδούχοι που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, με τη νίκη να κρίνεται, τελικά, στις λεπτομέρειες. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη ο Ούγγρος Λέντσε, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας, φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα.
Δύο γκολ, ένα δοκάρι, πολλές ευκαιρίες με επιθετικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, συνέθεσαν το παζλ του πρώτου ημιχρόνου. ΠΑΣ και Αστέρας δικαίωσαν την εξαιρετική τους… φήμη και προσέφεραν θέαμα, με τον ρυθμό να παραμένει… ολοζώντανος από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η ομάδα της Τρίπολης ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ, με τον Λέντσε να σκοράρει στο 19', όταν έπειτα από ωραία κίνηση του Ναβάρο, ο Ράγιος έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Λέντσε που δεν αστόχησε από κοντά και απέναντι στον Μπαμπανιώτη, έκανε το 1-0.
Ηταν η… απάντηση του Αργεντινού καθώς τρία λεπτά νωρίτερα είχε επίσης σκοράρει, όμως το τέρμα δεν μέτρησε, με τον Τριτσώνη να καταλογίζει φάουλ. Το προβάδισμα του ΠΑΣ δεν διήρκεσε για πολύ καθώς στο 24' ήρθε ο Κοροβέσης να «νικήσει» τον Φούλοπ και να φέρει το ματς στα ίσια…
Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Αλβάρεζ, η μπάλα έφτασε στον Κοροβέση που με ωραίο σουτ έκανε το 1-1 για τον ΠΑΣ. Η ομάδα των Ιωαννίνων δεν… σοκαρίστηκε από το γρήγορο γκολ, αντιθέτως κατάφερε σύντομα να ισορροπήσει στο σκορ και να πάρει τα ηνία του αγώνα.
Στο 26', μάλιστα, θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά η νέα προσπάθεια του Κοροβέση τερματίστηκε… άδοξα, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Αστέρα. Και παρότι ο ΠΑΣ συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία, η σημαντικότερη ευκαιρία μετά τα γκολ ανήκε στον Αστέρα, όταν ο Κάφα σούταρε από καλή θέση στο 34', αλλά… σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των αντιπάλων.
Με… φόρα από το πρώτο ημίχρονο, ο Λέντσε μπήκε και στο 2ο, αποφασισμένος να… κάνει εντύπωση! Και το πέτυχε μόλις στο 48' όταν εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πάσα του Ντε Μπλάσιτς, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Πιπίνη και με σουτ, διπλασίασε τα τέρματά του, χαρίζοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ρυθμός πεσμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι οι καλές στιγμές δεν έλειψαν…
Μάλιστα, στο 60' ο Τριτσώνης έδειξε την κίτρινη στον Βίλα για θέατρο μέσα στην περιοχή, με τον ΠΑΣ να ζητάει πέναλτι, ωστόσο, φαίνεται περισσότερο να το εκβιάζει ο παίκτης. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ δεν… πτοήθηκε… Εκμεταλλευόμενος και το… πισωγύρισμα των παικτών του Αστέρα, συνέχισε να πιέζει για να ισοφαρίσει όμως ούτε ο Κολοβέτσιος στο 68', ούτε ο Βίλα στο 70΄ τα κατάφεραν. Στο 84' ήρθε ακόμη ένα σουτ από τον Ντε Βινσέντι με την μπάλα να καταλήγει άουτ και τον Τσιώλη να τα… βάζει με τους παίκτες του, για τον χώρο που άφησαν στον ΠΑΣ.
Να σημειωθεί πως δέκα περίπου λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης οι τελικές ήταν 15 (5) – 5 (3) για τις δύο ομάδες κι αν οι αριθμοί δεν είναι πάντοτε ενδεικτικοί, στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύουν την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας των Ιωαννίνων.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Πάντος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (69' Ντάσιος), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (58' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (87' Γιάκος), Ιλιτς, Τζημόπουλος
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπουρής, Σανκαρέ, Πιπίνης (76' Γιαλούσης), Αλβάρεζ, Φορμικά (9' Κάφα), Σέτι, Ναβάρο, Ντε Μπλάσιτς, Ράγιος (50' Ουσέρο), Λέντσε.