Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τα όνειρα τους...στον «κόφτη»


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τα φανάρια κόκκινα, ενώ στον ήχο των άγριων μηχανών πρασινίζουν από το φόβο τους και ένας εκκωφαντικός θόρυβος δίνει τη θέση του στην απόλυτη ηρεμία. Φανταστείτε αυτή την εικόνα μικρότερη σε κλίμακα, να μην εξελίσσεται σε κάποιον δρόμο ή κάποια πίστα αλλά σε μια ξύλινη πλατφόρμα και τα αυτοκίνητα να είναι κατασκευασμένα από μαθητές οι οποίοι ερμήνευσαν το κεφάλαιο της μηχανικής στη φυσική με το πιο αποδοτικό τρόπο...

Το Πινάκιο βρέθηκε στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέας-Λιναρδάτου στο Περιστέρι και έχει την τιμή να παρουσιάζει την ομάδα (μαθητών) Extreme-Racing.

Πρόκειται για τα παιδιά που κατασκευάζουν το μοντέλο της φόρμουλας μέσω της οποίας θα διεκδικήσουν το ελληνικό πρωτάθλημα στους μαθητικούς αγώνες, ενώ έχουν βλέψεις ακόμη και για το εξωτερικό.

Ας αφήσουμε τα παιδιά στο βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες που ακολουθούν να μας παρουσιάσουν καλύτερα τη δημιουργία τους.

Πριν κλείσουμε το εισαγωγικό κομμάτι της συνέντευξης, θα πρέπει να επισημάνουμε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τα παιδιά, οι οικογένειες τους, αλλά και τα εκπαιδευτήρια της Αυγουλέας-Λιναρδάτου καθώς σε καιρούς κρίσης επενδύουν στα όνειρα.

Εσείς πριν δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ μπορείτε να κάνετε ένα like εδώ για να τους ενδυναμώσετε και να τους δώσετε ...
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr