Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Φυλάκιση και δήμευση περιουσίας για τον Άκη!

Akis-Tsoxatzopoulos
Μετά τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, η καμπάνα της Δικαιοσύνης ήχησε βαριά και για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών, πρόστιμο 520.000 ευρώ, δήμευση περιουσίας και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τέσσερα χρόνια, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”. Η δήμευση περιουσίας αφορά στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Επειδή η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακες Κορυδαλλού, ενώ παράλληλα είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού, θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006 και συγκεκριμένα καταθέσεις, μετοχές και αξιόγραφα συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε και στην παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ, καθώς και στην παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταν και υποστήριξε ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, καθώς και ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Στην αγόρευσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.
Αυστηρά μέτρα για τη μεταγωγή Τσοχατζόπουλου
Το πρωί, η αστυνομία έλαβε αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή του κ. Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κτίριο του Εφετείου. Η μεταγωγή έγινε λίγο πριν τις 09:00 και ο πρώην υπουργός απέφυγε να κάνει οιαδήποτε δήλωση.

ysterografa.gr -eklogika.gr