Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μετ΄ εμποδίων διάλογος στο ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Μετ΄ εμποδίων ο προσυνεδριακός διάλογος. Πρόσκληση για την κεντροαριστερά . Διαφωνίες στην Ιπποκράτους, επιστολή 10 στελεχών, απάντηση Σουλαδάκη
          
Πιάστηκαν στα... χέρια, έπεσαν γροθιές και από μία κλωστή κρέμεται η ομαλή διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το συνέδριο. Το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμη το μέτρο για την εκλογή των συνέδρων στην Αττική, προκάλεσε σήμερα επεισόδιο μεταξύ των στελεχών του κόμματος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Ιπποκράτους.
Συγκεκριμένα, οι γραμματείς δύο νομαρχιακών επιτροπών της Αττικής, ο Γ. Αξαρλής της νομαρχιακής επιτροπής Α’ Πειραιά και ο Χρ. Σωτηρόπουλος της νομαρχιακής Β1, πήγαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις από την ΕΚΑΠ σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη των συνέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτυρήθηκαν ότι ενώ λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων δεν έχει οριστεί ακόμη το μέτρο για την εκλογή των συνέδρων στην Αττική. Κατά άλλες πηγές υποστήριξαν και ότι δρομολογούνται αδιαφανείς διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου.
Τότε, ο Γρ. Φελώνης μέλος της ΕΚΑΠ, επιτέθηκε φραστικά στους δύο γραμματείς, μίλησε για «αλήτες» και πολιτικές αλητείες σχολιάζοντας τα κείμενα διαμαρτυρίας της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» που υπέγραψαν 75 στελέχη και του Μ. Καρχιμάκη (που υπέγραψαν δέκα «Παπανδρεϊκά» στελέχη) καταγγέλλοντας «αδιαφανείς μεθοδεύσεις» στην πορεία προς το συνέδριο. Τα περί «αλητείας» εξόργισαν τον κ. Αξαρλή, ο οποίος απάντησε με ...μπουνιά στον κ. Φελώνη και στη συνέχεια υπήρξε οξεία φραστική αντιπαράθεση, με τις φωνές να ακούγονται σε όλους τους ορόφους του κτιρίου. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι έπεσαν και… καρεκλιές, έως ότου παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ. Γ. Σουλαδάκης και ο συντονιστής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Π. Κουκουλόπουλος.
Αργότερα, πάντως, ο κ. Σουλαδάκης ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο από τους γραμματείς των δύο νομαρχιακών επιτροπών. Πάντως ο κ. Αξαρλής φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του μέλους της ΕΚΑΠ που χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «αλήτες».
Διαφωνίες εκφράστηκαν και από τα πρώην στελέχη του κόμματος (του «Παπανδρεϊκου στρατοπέδου») Ιωάννης Διαμαντίδης, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Νούσιος, Παντελής Οικονόμου, Ασπα Παπαηλιού, Γιώργος Πεταλωτής, Μανώλης Στρατάκης και Ιωάννης Σωτηρίου...
Ωστόσο, γενικά ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται δύσκολα, καθώς δεν λείπουν οι αντεγκλήσεις για τον τρόπο που οργανώνεται με επιθέσεις σε βάρος του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Σουλαδάκη, την απάντηση του ιδίου και τις φήμες για διαπληκτισμούς στα γραφεία της Ιπποκράτους
Οι υπεύθυνοι από το ΠΑΣΟΚ για τον διάλογο με τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Χρήστος Δερβένης, Αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, απηύθυναν πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των έξι κινήσεων (Κοινωνικός Σύνδεσμος, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Π80, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές) που αποτελούν το Συντονιστικό Όργανο προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος. . Η πρόσκληση αναφέρει:
«Το ΠΑΣΟΚ συνεπές στην διατυπωμένη από τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο θέση πως η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί στρατηγικό στόχο του Κινήματος, σας προσκαλεί σε μια συνάντηση – συζήτηση με σκοπό να ανταλλαγούν απόψεις για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού. Για το ΠΑΣΟΚ, η επιτυχής συνάντηση στο Γκάζι συνεχίζει να αποτελεί τον οδηγό μας για την ανασύσταση του χώρου, είτε με τη συγκρότηση του Forum για την Κεντροαριστερά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των κινήσεών σας, είτε με οποιοδήποτε άλλο προσφορότερο τρόπο συναποφασίσουμε.
Είναι αυτονόητο επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην άποψή του ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και ηγεμονισμούς, με ειλικρίνεια, όπως απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες στη χώρα μας. Η συνάντησή μας προτείνουμε να γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. (Ιπποκράτους 22)»..

eklogika.gr