Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Μηχανογραφικό» και για όλους όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά

Μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις να έχουν στήσει «οδόφραγμα» στη διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ ΔΕ, ωστόσο, όπως λένε πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και η δικηγόρος των εργαζομένων του Δήμου Χίου και του Δήμου Ξάνθης Λευκή Κιοσσέ - Παυλίδη, και αυτοί που έχουν δικαιωθεί θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο (μηχανογραφικό), με τις θέσεις που θέλουν να μετακινηθούν.
«Δεν επηρεάζεται η κινητικότητα από τα ασφαλιστικά μέτρα. Θα πρέπει και οι ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν δικαιωθεί προσωρινά να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο με τις θέσεις που θέλουν να μετακινηθούν και να παραιτηθούν από τα ασφαλιστικά», σημειώνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr. Άλλωστε, «οι κενές θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι περισσότερες από τους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα», συμπλήρωναν, διαβεβαιώνονται πως όλοι θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις και δε θα υπάρξει καμία… απώλεια.
Δικηγόροι: Πρέπει να δηλώσουν για να μην απολυθούν
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δικηγόρος κυρία Κιοσσέ, η οποία μίλησε στην aftodioikisi.gr:«Όσοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια προστατεύονται πρόσκαιρα με την προσωρινή διαταγή ή τα ασφαλιστικά μέτρα, και σε καμία περίπτωση δεν τους στερείται η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για την κινητικότητα, για τη μεταφορά τους δηλαδή σε μια άλλη υπηρεσία».
Πότε θα παραιτηθούν του δικαιώματος που απορρέει από τη δικαστική απόφαση; Όταν μετακινηθούν και τοποθετηθούν σε άλλη θέση, σύμφωνα με την κυρία Κιοσσέ.
Τι γίνεται, όμως, όταν στην κύρια εκδίκαση της απόφασης, μιας και τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν πρόσκαιρη ισχύ, αυτοί οι υπάλληλοι χάσουν τη δίκη; Η απάντηση της κυρίας Κιοσσέ ξεκάθαρη: «Εάν έχουν τοποθετηθεί σε κάποια θέση, παραμένουν στη θέση τους. Αν δεν τοποθετηθούν με την κινητικότητα, πάνε σπίτι τους, απολύονται».