Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνίας διοργανώνουν ημερίδα στο Επιμελητήριο σήμερα στις 10.30 το πρωι, με θέμα:
 «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ TΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ: Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία».
Η εκδήλωση στοχεύει στην ενδυνάμωση και περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ανωτέρω κρατών.

Την Παρασκευή στις 6μιση το απόγευμα, το Επιμελητήριο Κορινθίας, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε, συνδιοργανώνουν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Κορινθο, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ με θέμα: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας». Το πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης µέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας των απειλούμενων από την ανεργία γυναικών, των ανέργων – αιτούντων εργασία και των ανενεργών γυναικών ηλικίας 18-64 ετών


Εκδόθηκε η Προκήρυξη του Προγράμματος "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ" Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων υπό σύσταση επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να καταστούν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον. Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται από 25/02/2013 έως 25/04/2013 ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr και σε έντυπη μορφή για τις επιχειρήσεις του Νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας.