Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν έξω από τον κύκλο του μίσους

Image

Ολοκλήρωση της εκδήλωσης για τη σχολική βία  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "η βία δεν έχει χρώμα"


Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στην ελληνική κοινωνία", η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "η βία δεν έχει χρώμα".
Το "παρών" έδωσαν και μίλησαν οι κ.κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος (ευρωβουλευτής), Ιωάννης Τσιάντης (αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Παν.Αθηνών - Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ), Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Πρόεδρος Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Αντωνοπούλου και το παρόν έδωσαν γονείς και μαθητές ενώ κατά τη διάρκεια της αναλύθηκε το φαινόμενο καθώς και τα αίτια περιστατικών βίας που έχουν καταγραφεί πρόσφατα στα ελληνικά σχολεία. Κατά την ομιλία του ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε την ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό των δράσεων ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και παράλληλα παρουσίασε την εξέλιξη της πρωτοβουλίας που ο ίδιος ανέλαβε για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού και η οποία υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του ο αναπλ.Καθηγητής κ.Ι.Τσιάντης επεσήμανε από την επιστημονική σκοπιά τους βασικούς κινδύνους του bullying ενώ ο κ. Ι.Φωστηρόπουλος παρουσίασε τα μηνύματα που λαμβάνει η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα από την εξάπλωση του φαινομένου. Παράλληλα, η δημοσιογράφος κ. Κατερίνα Αντωνοπούλου έδωσε βασικά στοιχεία από την έρευνα της για το σχολικό εκφοβισμό, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη σειρά εκπομπών που πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό.
Στην τοποθέτηση του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει, μέσα στο γενικότερο κλίμα βίας και κοινωνικής έντασης που επικρατεί στην κοινωνία, να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα σχολεία. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνουν έξω από τον κύκλο μίσους που έχουν ανοίξει ακραίες πολιτικές φωνές, διότι η εφηβική ορμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί βορά στις διαθέσεις ακραίων καθοδηγητών. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να αποκτήσει το bullying μία ακόμα πτυχή, με ιδεολογικά χαρακτηριστικά και δυστυχώς πολλαπλές συνέπειες».
 
onned korinthias