Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού χάρτη σε Β' και Γ' Εθνική τη σεζόν 2013-14

Ενίσχυση με Στεπάνοβιτς ο Ηρακλής Ψαχνών
Τις οριστικές αποφάσεις για την αναδιάθρωση των κατηγοριών πήραν ΕΠΟ και ΕΠΑΕ. 11 ομάδες θα ανέβουν από τη Γ' στη Β' Εθνική, ενώ η νέα Γ' Εθνική Ερασιτεχνική (τωρινή Δ' Εθνική), θα αποτελείται από 6 ομίλους των 16 ομάδων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την Τρίτη (12/2) υπήρξε συνάντηση κορυφής των προέδρων της ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Γιώργου Σαρρή και Σπύρου Καλογιάνη, οι οποίοι συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού χάρτη τη σεζόν 2013-14.
Απ' τη φετινή Β' Εθνική θα υποβιβαστούν 2 και όχι 3 ομάδες, ενώ από τη Γ' Εθνική θα ανέβουν 11 συνολικά ομάδες. Η αρχική σκέψη ήταν να ανέβουν 6 από τον Νότιο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει η Κόρινθος και 5 απ' τον Βόρειο. Ωστόσο, τελικά αποφασίστηκε να ανέβουν οι 5 πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ οι έκτοι των δύο ομίλων, αναμένεται να δώσουν αγώνα μπαράζ για το 11ο εισιτήριο. Έτσι, τη νέα σεζόν η Β' Εθνική θα αποτελείται από 2 ομίλους των 14 ομάδων. Στη Β' Εθνική από την μέχρι στιγμής βαθμολογική κατάταξη παραμένουν οι ομάδες  Απόλλων , Λάρισα , Νίκη Βόλου , Ολυμπιακός Βόλου , Πανσερραϊκός ,. Καλλονή , Παναιτωλικός , ΑΕΠ Ηρακλής , Καβάλα , Δόξα Δράμας , Eθνικός Γαζώρου ,. Πιερικός , Καλλιθέα , Αναγέν. Γιαννιτσών , Φωκικός , Παναχαϊκή 2005 και. Θρασύβουλος , ενώ προβιβάζωνται στην Α΄Εθνική με βάση την μέχρι στιγμής βαθμολογική κατάταξη ο Εργοτέλης και ο Ηρακλής Ψαχνών, ενώ υποβιβάζονται στη Γ΄' Εθνική οι ομάδες του Βύζαντα Μεγάρων και της Αναγέννηης Επανωμής.
Μέχρι στιγμής ( 12η αγωνιστική ) στο νότιο όμιλο πρωπορεύονται ο Παναιγιάλειος 25, ο Αστέρας Μαγούλας 23, ο Αχαρναϊκός 23, η Επισκοπή 21, ο Φωστήρας 19 και ο Πανηλειακός 16.
Η Κόρινθος βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς στο -5 απ' την 5η θέση και στο -2 από την 6η. Τίποτα δεν έχει χαθεί, όμως, το μόνο βέβαιο πως η Μπάρτσα θα πρέπει να ανακάμψει άμεσα, για να παραμείνει μέσα στο στόχο της.
Στο βόρειο όμιλο (12η αγωνιστική) μέχρι στιγμής, πρωπορεύονται ο Απόλλων Καλαμαριάς 27, η. Αναγέν. Καρδίτσας 22, ο Α.Ο Κασσιόπης 21, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου 19, ο. Βατανιακός 18 και η Ακαδημία Πλαταμώνα 17.
Αναφορικά, με τη Δ' Εθνική που καταργείται και θα μετονομαστεί σε Γ' Εθνική Ερασιτεχνική, θα αποτελείται από 6 ομίλους των 16 ομάδων. Απ' τον φετινό 7ο όμιλο, στον οποίο παίρνει μέρος ο Πέλοπας θα υποβιβαστούν στα τοπικά οι 4 τελευταίες ομάδες. Η ομάδα του Κιάτου με 21 βαθμούς στην 5η θέση, έχει αέρα 9 βαθμών από τον 8ο Παρνασσό και σε μεγάλο βαθμό, έχει κλειδώσει την παραμονή της. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι το τυπικό της συγγραφής της νέας προκήρυξης.
Οι ομάδες του 6ου και του 7ου όμιλου στη κατηγορία αυτή θα μετέχουν, και σύμφωνα με την μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη ο ΠΦΟ Πανόπουλου, ο Ατρόμητος Λάππα, ο Παναρκαδικός. ο Εθνικός Σαγέικων, ο Εθνικός Μελιγαλά, η Ενωση Ερμιονίδας, ο Πανελευσινιακός, ο Μανδραϊκός, ο Παναργειακός και ο Πέλοπας Κιάτου .
Από τους υπόλοιπους ομίλους στη νέα κατηγορία θα μετέχουν, και σύμφωνα με την μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη η Δόξα Πετρούσας, ο Αρης Ακροπόταμου, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, η Προσοτσάνη, ο Ορφέας Ελευθερούπολης, ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Καμπανιακός, ο Διγενής Λακκώματος, ο Αχιλλέας Τριανδρίας, ο Αγροτικός Αστέρας, η Κοζάνη , η Ενωση Αποστόλου Παύλου, η Νάουσα, ο ΑΜΕΣ Αχιλλέας, τα Λευκάδια Ημαθίας, η Λαμία, η Καρδίτσα, ο Πυργετός, ο Δωτιέας Αγιάς, ο Αμπελωνιακός, το Μεσολόγγι, τα Τρίκαλα, ο Κεραυνός Θεσπρωτικού, ο Ολυμπος Κέρκυρας, ο Αετός Διασέλλου, η Κηφισιά, ο Ατρόμητος Πειραιά, ο Ηλυσιακός, η Πεύκη, ο Ιάσων, ο Ιωνικός, το Αιγάλεω, ο Πανναξιακός, ο Αστέρας Βάρης, ο Περαμαϊκός, o Ατσαλένιος, o Ερμής Ζωνιανών, o Ηρόδοτος, o Κισσαμικός και ο Γιούχτας .