Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΡΓΟΥ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Μπήκαμε στη δεύτερη μέρα των δηλώσεών του και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του.
Ο ίδιος παρά τις αστείες απόπειρες «επανόρθωσης» δεν αντιλαμβάνεται ότι στην πολιτική υπάρχει η ευθιξία και το φιλότιμο της παραίτησης.
Από την άλλη πλευρά, η συγκυβέρνηση δεν τον έχει απομακρύνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες του κόσμου με βάση το γνωστό γνωμικό για «τη λανθάνουσα γλώσσα».
Βεβαίως υπάρχει και μία άλλη λύση:
Ο κ. Μέργος να δεχθεί να λαμβάνει ως μισθό τα 300 έως 500 ευρώ που φαντάζομαι ότι είναι αρκετά για να μην φαίνονται ως υψηλός και τη διαφορά  να την καταθέσει στα κοινωνικά συσσίτια για εκείνους που ελέω της δικής του πολιτικής δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.)

Εξηγήσεις για την επαπειλούμενη κατάργηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι κοινωνικές δομές των ΚΔΑΠ προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην εξωσχολική απασχόληση των παιδιών από 5 έως 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα το πρωί, για όλο το χρόνο εντελώς δωρεάν».
Δυστυχώς, μετά από απόφαση του Υπουργού Εργασίας, ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών από 16.000 μειώθηκε περίπου στο ήμισυ ενώ η επιδότηση για κάθε παιδί υπέστη και αυτή αδικαιολόγητη μείωση 50%, από 2.800 σε 1.400 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου, προσλαμβάνονται στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αμείβονται από τα κοινοτικά κονδύλια (Γ΄ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ) με συμβάσεις «ανανεούμενες κατ’ έτος μέχρι τη λήξη του προγράμματος».
«Επειδή το ΕΣΠΑ 2007-2013, λήγει τον Αύγουστο του 2013, αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και κατ’ επέκταση τα Κέντρα απειλούνται με κλείσιμο», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για το εάν «σκοπεύουν να επιδιώξουν παράταση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την περίοδο 2013-2015 και να συμπεριλάβουν στην παράταση αυτή τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΚΔΑΠ ούτως ώστε αυτά να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».