Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Θρίλερ στο Επιτάλιο - Ολονύχτια αναζήτηση για θύματα τροχαίου - Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από πτώση σε κανάλι


Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο θλιβερός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Επιτάλιο, στην περιοχή της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας.
Όλα ξεκίνησαν περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Όπως γράφει το ilialive ο 30χρονος με τον 47χρονο, κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Αγουλινίτσας, επιβαίνοντας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος έκαναν βόλτες στην περιοχή, ελέγχοντας το κοπάδι τους υπό το φόβο των ζωοκλοπών. Και ενώ βρίσκονταν μέσα στον ανοιχτό χώρο του ανενεργού αεροδρομίου Επιταλίου, όπου στο τέλος του διαδρόμου συνήθως βρίσκονταν κοπάδια με πρόβατα, άγνωστο πως κατέληξαν σε αυλάκι.
Για την ακρίβεια βγαίνοντας από το χώρο του αεροδρομίου με ταχύτητα – προφανώς έχασαν τον προσανατολισμό τους – πέρασαν στον αέρα πάνω από το δρόμο και κατέληξαν με την ορφή του αυτοκινήτου τους, στο πρανές αποστραγγιστικού καναλιού, στο χώρο προς το γήπεδο Επιταλίου.
Ο 30χρονος έχοντας τις αισθήσεις του, κατάφερε να βρει το κινητό του τηλέφωνο και να ειδοποιήσει τον αδερφό του. Μόνο που προφανώς ευρισκόμενος σε σύγχυση έδωσε λάθος στίγμα και λέγοντας «είμαστε στη λίμνα» παρέπεμψε στην περιοχή του Καϊάφα. Άμεσα και ο αδερφός του ειδοποίησε την Αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις του σημείου όπου είχε συμβεί το τροχαίο, με την πίεση του χρόνου, καθώς ήταν γνωστό ως στοιχείο πως το κανάλι που είχαν καταλήξει είχε νερό.
Μετά από σχεδόν μια ώρα αναζητήσεων, έγινε αντιληπτό πως δεν επρόκειτο για την περιοχή του Καϊάφα, αλλά για την πρώην λίμνη Αγουλινίτσας. Λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα ο αδερφός του 30χρονου εντόπισε το αυτοκίνητο δίπλα στο αεροδρόμιο του Επιταλίου στο αυλάκι.
Κλήθηκαν άμεσα το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Τροχαία Πύργου και ξεκίνησε μια διαδικασία για τον απεγκλωβισμό των δύο αντρών. Ο αδερφός του 30χρονου καταφέρνοντας να πλησιάσει το αυτοκίνητο διαπίστωσε πως ο 47χρονος δεν έδειχνε σημεία ζωής.
Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν τον ανέσυραν νεκρό οι πυροσβέστες μετά από μια δύσκολη επιχείρηση λόγω της θέσης του οχήματος και της περιορισμένης πρόσβασης.
Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει τραυματιστεί σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

newsit.gr