Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στο δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Μεσσηνίας

agrotia1
Στο δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Μεσσηνίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σουληνάρι και συγκεκριμένα στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Πύλου.
Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Χανδρινού Παναγιώτης Λάππας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι, «ο αγώνας γίνεται καθαρά για λόγους επιβίωσης».
Εξήγησε πως δεν έχουν στόχο να κλείσουν κανένα δρόμο, αλλά συγκεντρώθηκαν για να δείξουν ότι «δεν πάει άλλο» και δήλωσε πως δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν στο σημείο ή θα κινούνται χωριό – χωριό σ’ όλο το νομό.
Υπογράμμισε ότι, «ακόμα και η αύξηση κατά 30 λεπτά το κιλό, στο ελαιόλαδο την φετινή σεζόν, χάθηκε από την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν αντέχουμε και δεν έχουμε να καλύψουμε την αύξηση των καυσίμων, των αγροτικών εφοδίων, του ρεύματος και να πληρώσουμε την υψηλή φορολογία».
Πρόσθεσε πως οι σημερινοί αγρότες που ακολούθησαν από επιλογή το επάγγελμα αυτό, πρέπει το κράτος να σταθεί δίπλα τους, αρωγός και τόνισε ότι, «δεν μπορούμε να πληρώσουμε φόρο για τα χωράφια», προσθέτοντας πως αν μπει φορολογία στα χωράφια, «ή θα τα πουλήσουμε, ή θα περιμένουμε με τα όπλα τον κλητήρα στο χωράφι».
Εν τω μεταξύ, στην Αργολίδα, οι αγρότες του νομού, για πέμπτη ημέρα βρίσκονται στην εθνική οδό Μυκηνών – Ναυπλίου στον κόμβο Μάνεση, όπου τους επισκέπτονται εκπρόσωποι από διάφορες επαγγελματικές ομάδες του νομού, για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα που κάνουν.
Τέλος στις 12 το μεσημέρι, αγρότες των Σερρών έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα την Εγνατία Οδό, στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, . Οι αγρότες κατέλαβαν πεζοί το οδόστρωμα, ενώ τα τρακτέρ τους βρίσκονται στις άκρες του δρόμου.Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας.

ysterografa.gr