Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ιόνιο: "Ναυμαχία" για την απόκτηση του μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού στην Ελλάδα, απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας

Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εκεί κατάγονταν οι περισσότεροι από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης
Ιόνιο: "Ναυμαχία" για την απόκτηση του  μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού στην Ελλάδα, απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας   Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εκεί κατάγονταν οι περισσότεροι από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης

Ακριβά θα πληρώσουν οι μνηστήρες προκειμένου να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού της Ελλάδας, όπου παλαιά διέμεναν οι μνηστήρες της Πηνελόπης. Το νησί ονομάζεται Δουλίχιο και βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος. Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εκεί κατάγονταν οι περισσότεροι από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης και συζύγου του ξακουστού Οδυσσέα.
Η αγγελία πώλησης του νησιού έχει ήδη αναρτηθεί στο πιο διάσημο site του κόσμου, το Private Island Online, μέσω του οποίου ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να ενημερωθεί για όλα τα ιδιόκτητα κομμάτια γης, από κάθε σημείο του πλανήτη, που μελλοντικά θα αλλάξουν χέρια. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και πολλά από τα ιδιωτικά νησιά της χώρας μας, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει την απόφαση να τα πουλήσουν έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πρώτο στη λίστα και πιο ακριβό απ’ όλα είναι το ξακουστό από την ομηρική εποχή Δουλίχιο, το οποίο όπως διαβάζουμε στην espresso πωλείται 40 εκατ. ευρώ.
Το νησί είναι ένα από τα κομμάτια του συμπλέγματος των Εχινάδων νήσων, τα οποία γεωγραφικά βρίσκονται στο Ιόνιο πέλαγος, απέναντι ακριβώς από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την espresso, διαθέτει 4.000 ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση, ενώ εντύπωση προκαλούν το κόκκινο χρώμα του εδάφους και οι μεγάλοι βράχοι. Σε κάθε πλευρά του νησιού έχουν σχηματιστεί μικρές φυσικές παραλίες, ενώ το χρώμα της θάλασσας είναι γαλαζοπράσινο.

thebest.gr