Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ​Υ ΜΟΛΑΩΝ


Την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τροίκας, στηλιτεύει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή Λακωνίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη  Μηνόγιαννη, στις πληροφορίες της οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «τα χρήματα, οι ιατροί, οι νοσηλευτές, το βοηθητικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό δεν επαρκούν για να λειτουργήσουν δυο νοσοκομεία. Το ένα πρέπει να πεθάνει. Και μαζί του, όσοι κάτοικοι της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, τύχει να έχουν άμεση ανάγκη από ιατρική βοήθεια».
 
«Βασικός στόχος των νέων μέτρων, είναι η μεταφορά του δυσβάστακτου κόστους της υγειονομικής περίθαλψης στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού η πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Υγείας θα είναι άνιση και θα κοστίζει ακριβά», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το «εάν είναι έτοιμος να αναλάβει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις του, λόγω θανάτων που θα οφείλονται στη μειωμένη παροχή υγείας».