Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καραχάλιος και το σχέδιο δράσης του ΕΟΤ

Nikos-Karahalios-re-thinking-Greece
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος συμμετείχε σήμερα σε Workshop με θέμα: «Αχαΐα, Σημερινή κατάσταση και αναπτυξιακές προοπτικές. Δημιουργία ενιαίας αναπτυξιακής πρότασης»
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης του ΕΟΤ και στον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται η Αχαΐα και η ευρύτερη περιοχή σε αυτό.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως λόγω του brand name της Ολυμπίας μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο city break destination και η Πάτρα.
Έμφαση πρέπει να δοθεί στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της Αρχαίας Ολυμπίας και των δράσεων που πρέπει να αναπτυχθούν γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό θα ενισχύσει όλη την περιοχή.
Ακόμη η ανάδειξη του απαράμιλλου φυσικού πλούτου και της ιστορίας της Αχαΐας αποτελεί βασικό πυλώνα επιτυχίας για όλες τις τουριστικές δράσεις.
Επίσης έμφαση πρέπει να δοθεί στο λιμάνι της Πάτρας και το Κατάκολο στο οποίο ήδη σχεδιάζονται μεγάλα έργα αναβάθμισης για να δέχεται και μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Πρέπει να οργανώνονται δράσεις που θα στηρίζουν οικονομικά την Πάτρα και την Αχαΐα και που μπορούν να έχουν βάση τον θεματικό τουρισμό, πχ. Αθλητικό, όπως mini-μαραθώνιοι, ποδηλατοδρομίες κ.α.
Η συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων και η χάραξη ενός στρατηγικού περιφερειακού σχεδίου που θα εντάσσεται στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ΕΟΤ με βάση πάντα ερευνητικά αποτελέσματα και τεκμηρίωση, είναι το κύριο ζητούμενο, τόνισε ο κ. Καραχάλιος.
Μέσα από το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό και τις επενδύσεις έρχεται η ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, κάτι που… δεν κουράζονται να επισημαίνουν με έμφαση τόσο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

ysterografa.gr