Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο…ισχυρός Ολυμπιακός, ο “κανονιέρης” Μήτρογλου και οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη νίκη γοήτρου και… ουσίας κόντρα στην Άρσεναλ και οδεύει στο Γιουρόπα Λιγκ με μεγάλα όνειρα! Το απίθανο γκολ του Μήτρογλου στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, έστειλε τους “ερυθρόλευκους” στους ισχυρούς της κλήρωσης, στις 20 Δεκεμβρίου. Οι πιθανοί του αντίπαλοι...

Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν… Άγγλοι στο ραντεβού τους με την Άρσεναλ και παρόλο που έχαναν στο ημίχρονο από το γκολ του Ροζίτσκι, την “πάτησαν” με σπουδαία απόδοση στο δεύτερο μέρος κι έτσι θα πάνε στην κλήρωση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ, στο γκρουπ των ισχυρών

Ο “κανονιέρης” Κώστας Μήτρογλου ξαναχτύπησε κόντρα στους Λονδρέζους, πέτυχε
το 4ο φετινό τέρμα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τρέλανε τον λίγο κόσμο που βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

H νίκη επί της Άρσεναλ ανέβασε τον Ολυμπιακό στην 32η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ με 57.800 βαθμούς, ενώ να σημειωθεί ότι φέτος έχει μαζέψει 10.880 πόντους. Η πρόκριση στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ του δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσει την περσινή του συγκομιδή που ήταν 17.520 βαθμοί. Αν τα καταφέρει, θα πλησιάσει την πρώτη εικοσάδα και ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την παρουσία του στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ (αν φυσικά προκριθεί).


Μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ οι Πειραιώτες αναμένεται να έχουν θεωρητικά καλύτερη κλήρωση για τα φάση των “32” του Γιουρόπα. Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με μία ομάδα που θα προέρχεται από τις χειρότερες τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ και με τις δώδεκα δεύτερες των ομίλων του Γιουρόπα (εκτός αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρόκριση και τερματίσει στη δεύτερη θέση, οπότε οι δύο ελληνικοί σύλλογοι δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι).


Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Γιουρόπα Λιγκ:


Οι σίγουροι στους "αδύναμους"


Γκλάντμπαχ

Νάπολι
Ίντερ
Σπάρτα Πράγας
Λεβερκούζεν
Άγιαξ
Ντιναμό Κιέβου

Οι πιθανές


Λίβερπουλ (ή Ανζί ή Γιουνγκ Μπόις)

Βικτόρια Πλζεν (ή Ατλέτικο Μαδρίτης)
Νιούκαστλ (ή Μπορντό)
Στουτγκάρδη (ή Στεάουα ή Κοπεγχάγη)
Βασιλεία (ή Γκενκ ή Βιντεοτόν)
Τότεναμ (ή Λάτσιο)
Λεβάντε (ή Ανόβερο)

* Και οι δύο εκ των ΜΠΑΤΕ, Ζενίτ, Κλουζ ή Γαλατασαράι, Σέλτικ ή Μπενφίκα, Τσέλσι.


* Αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τερματίσει στη δεύτερη θέση στον δέκατο όμιλο, τότε δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί του ο Ολυμπιακός.