Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Την έκανε...πελάτισσα – Με “κανονιές” Μανιάτη,Μήτρογλου στους ισχυρούς ο Ολυμπιακός

 
 Την τρίτη του σερί νίκη επί της Άρσεναλ στο Φάληρο πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει το ματς μέσα σε 9 λεπτά (2-1) και να μπει στους ισχυρούς της κλήρωσης του Γιούροπα Λιγκ. Μανιάτης και Μήτρογλου τα γκολ των “ερυθρόλευκων” που πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
 Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν καλός. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, χωρίς όμως να φτιάξουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός είχε την μερίδα του λέοντος μέχρι το 25΄όμως από εκεί και έπειτα η Άρσεναλ ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Ροζίτσκι στο 38΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο και εδικά μετά την είσοδο του Φουστέρ στο ματς, στο 60΄, η εικόνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων. Ο Μασάντο προειδοποίησε στο 63΄και ένα λεπτό αργότερα ο Μανιάτης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ράμσεϊ φέρνοντας το ματς στα ίσα. Στο 70΄ο Τζιμπούρ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-1, κάτι που έγινε στο 73΄. Ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Σέζνι να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Στη συνέχεια οι “κανονιέρηδες” δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και έτσι έφυγαν για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με σκυμμένο κεφάλι από τον Πειραιά.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σάλκε έμεινε στο 1-1 με τη Μονπελιέ στη Γαλλία και τερμάτισε στην 1η θέση, αφήνοντας την Άρσεναλ 2η.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη που πέτυχε θα μπει ως ισχυρούς στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκελέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσι, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Σαμάκ.