Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας και η διαπλοκή…


Alexis-Tsipras“Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει την αιχμαλωσία του πολιτικού συστήματος από το καρτέλ των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων”. Η εξαγγελία έχει ως φορέα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακούστηκε στο πλαίσιο της χθεσινής ομιλίας του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Και δείχνει μια… βουτιά στα βαθιά που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική στρατηγική του, με φόντο το προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, και τις προσδοκίες να κεφαλαιοποιήσει τη δυσφορία της κοινωνίας για τα μέτρα του Μνημονίου.
Εκτός λοιπόν από την επιλογή να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα μια αξιόπιστη και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την άσκηση της εξουσίας, την εκπόνηση της οποίας έχει αναλάβει ομάδα τεχνοκρατών αλλά και βουλευτών υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, το παράλληλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να ανοίξει μέτωπο με τη “διαπλοκή”, κεφαλαιοποιώντας την παραδοσιακά εχθρική διάθεση και την καχυποψία της ελληνικής κοινωνίας. Η αρχή έγινε χθες.

ysterografa,gr