Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: Η Ελλάδα αλλάζει…

merkel
Η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Bild της Κυριακής υπογραμμίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση πως θα καταφέρει να ανασυντάξει τη χώρα και να δημιουργήσει σύγχρονες δομές.
Παράλληλα, παραδέχεται ότι έχει βάση ο σκεπτικισμός πολλών Γερμανών πολιτών για τη διάσωση της Ελλάδας, καθώς στο παρελθόν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους.«Φυσικά και νιώθω το σκεπτικισμό πολλών πολιτών και τον κατανοώ εν μέρει, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα συχνά απογοήτευσε τους εταίρους της. Πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί η ελληνική ηγεσία δεν τα τήρησε», τονίζει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δίνει ψήφος εμπιστοσύνης στα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης:
«Βλέπω επιτέλους στην ελληνική κυβέρνηση την αποφασιστικότητα να ανασυντάξει τη χώρα, να δημιουργήσει σύγχρονές δομές. Η Γερμανία θα συμβάλει με συμβουλές αλλά και έργα», επισημαίνει η Καγκελάριος που ξεκαθαρίζει ότι η βοήθεια που δίνεται προς τη χώρα μας είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας.
Η Μέρκελ αναφέρθηκε γενικά και στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη και στις αποφάσεις που πάρθηκαν: «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενότητας των τελευταίων δεκαετιών. Επιθυμώ η Ευρώπη, ως η ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο».
Για τις κατηγορίες αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στους πολίτες αναφορικά με τις μελλοντικές επιβαρύνσεις των Γερμανών πολιτών λόγω της ελληνικής διάσωσης επισήμανε: «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι’ αυτό λέω στους πολίτες πάντα πώς είναι η κατάσταση. Και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι είναι καλύτερο για τη Γερμανία και για την Ευρώπη καθώς και ό,τι έχει τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις και δε μας θέτει σε υπερβολικούς κινδύνους».

ysterografa.gr